icon

Chodia prídavky spoločne s podporou v nezamestnanosti v jednej sume?

julienka333
12. dec 2017

Ahojte .
mam 2 deti . dcera ma 8 a syn dovrsil v septembri 3 roky. Hned potom som isla na urad prace ako nezamestnana kedze mi ho nevzali so skolky. V septembri mi poslali z UP tlacivo na vyplnenie kde a ci navstvuje nejake predskolske zariadenie. Obratom som im to poslala doporucene ze ho mam doma. Po mesiaci a pol mi toto iste tlacivo poslali opat. Tak som im ho vyplnila a osobne zaniesla na UP s tym ze pani tvrdila ze ich mam pozastavene kvoli tomuto. Myslela som ze to je vybavene. Avsak doteraz mi nenabehli. Dnes som volala na UP, ze preco mi neprisli a pani tvrdila ze pozastavene ich nemam a mali by chodit spolocne s podporou v nezamestnanosti. Lenze ked som si vyratala kolko mi prsne mala podpora prist tak mi to na dni sedi presne do centa ale pridavky v tom zahrnute nie su. Tak som volala este raz a ze mam si kvoli tomu zavolat na soc. poistovnu kde ma doslova zrusili ze oni s tym nic nemaju. Tak kde si to mam vlastne zistit? Je to ako v Kocurkove. Mate s tym niketo skusenost ? dakujem.

lalinko2010
12. dec 2017

@julienka333 ahoj, podporu v nezamestnanosti vypláca sociálna poisťovňa a prídavok na dieťa úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.
prídavok na dieťa si mohla mať pozastevený ale len na jedno dieťa, na to 3 ročné, nie na 8 ročné.

ivuska027
12. dec 2017

si si ista, ze hovoris o podpore v nezamestanosti?

julienka333
autor
12. dec 2017

@lalinko2010 tak ja uz tomu ozaj nerozumiem. Tak ta pani z UP nevie co vlastne robi. ale vobec neregistrujem ani to zeby mi nabehli peniaze za starsiu dceru.

julienka333
autor
12. dec 2017

@ivuska027 samozrejme. Pracovnicka UP mi povedala zeby to malo chodit v jednej sume. Co je podla mna hlupost.

lalinko2010
12. dec 2017

@julienka333 pomôcť ti jedine viem tak že mi napíšeš svoje rč do ip a pozriem ti to v robote v pc a napíšem ti vysvetlenie.

lalinko2010
12. dec 2017

@julienka333 dávka v nezamestnanosti je niečo iné ako prídavok na dieťa, nemôže ti to chodiť spolu.

9lf9
12. dec 2017

podporu vyplaca socialna poistovna a pridavok UP. Pises ze si nezamestnana poberas isto podporu? (skoncila si PP max pred rokom a mala si za posledne 3r odrobene 2r). Pani urcite vie ze podporu nevyplaca ale ak by sa jednalo o davku v hmotnej nudzi tak tu vyplaca UP