Čo doložiť na úrad práce, ak presúvame príspevok na otca?
Ahojte kočky, prosím o odpoveď, keď ste niektorá presúvali vyplácanie rodičáku na otca... Čo presne za doklady - hlavne mužove - treba pripraviť. Ide o to, že nielen zmeniť číslo účtu, ale celý príspevok dať na neho, aby som mohla sa ja prihlásiť ako nezamestaná, aby nám ten "rodičák" neprepadol. Od zajtra máme byť sami, tak to chcem pripraviť, aby mi vypísal čo treba.. nieže ma na úrade niečím prekvapia a budeme čakať pár týždňov, kým bude tatino k dispozícii... Ďakujem veľmi pekne🙂
potvrdzujem, co napisala @janka2501, plati to. ..napisala som ziadost o prenesenie RP na druheho rodica dietata, vsetko sme vybavili jednou navstevou - treba nase obcianky + moja ziadost o skoncenie/prenesenie + manzelova ziadost o RP + jeho prefotena karticka bank. uctu.. na pockanie mi vystavili potvrdenie o dlzke poberania RP. ..no problem 😉

Staci ked pojdes na urad a ty sa odhlasis. Mozu ti dat potvrdenie na pockanie, ze ty si ukoncila poberanie rodicaku. Potom pojde manzel na urad aj s tym potvrdenim a da si rodicak na seba. K tomu treba len obciansky,cislo uctu, a ziadost co vypise. To je taka ista ako si vypisovala ty. A bude mu chodi na ucet. My sme to tak spravili v septembri a je to bez probkemov.