icon

Dá sa pracovať na plný úväzok počas MD?

elem23
11. nov 2019

Prosím Vás, ako je na tom situácia, čo sa dlho riešila aj v médiách. Schvaľuje sociálna poisťovňa materskú dovolenku a ďalší pracovný pomer na plný úväzok? Ci len polovičný? Ďakujem

pupkacik
11. nov 2019

@elem23 neviem o Tom, že by schvaľovali MD ak je žena na polovičnom úväzku, pretože teraz som išla na MD a mala som okrem pracovného pomeru aj dohodu, na cca hodinu denne a bola som sa pýtat v sociálnej poisťovni, ako to je a ona že to posudzujú a aj pri dohode by nemuseli priznať matersku.

evittam
11. nov 2019

@pupkacik Ak z tej dohody neziadas o MD nemajú co posudzovať.

evittam
11. nov 2019

@elem23 Ano da ale nie na ten z ktorého si na MD. Ale je možné ze uz tiez zacinaju riešiť ako pri otcoch....

elem23
autor
11. nov 2019

@evittam mala som namysli otca..... Teda potrebovali by sme si do rozpočtu trošku polepšiť,dostali sme sa trosku do zlej situácie. Ak by mu dali v prácu ďalšiu zmluvu a z toho, čo ma teraz by žiadal MD. Náhodou neviete, či stále robia haló okolo toho? Lebo podla zákona sa to môže, nikde som nenašla, že by sa nemohlo..... Vďaka

safira8
13. nov 2019

Pripnem sa 🙊

evittam
13. nov 2019

@elem23 Ano robia. A nielen nejake "haló". Proste ziadna MD ak bude pracovať na inu zmluvu. Dokonca najnovšia skusenost ani matka nemoze pracovať na inu dohodu-teda SP uz pozastavi vyplácanie MD a prešetruje...

elem23
autor
14. nov 2019

@safira8
@evittam ani polovičný úväzok?

evittam
14. nov 2019

@elem23 Nie

safira8
14. nov 2019

@evittam takže ak správne chápem už ani otca ani matka popri Md nemôžu mať iný prác. Pomer ?

evittam
14. nov 2019

@safira8 Správne. Podla zákona mozes ale SP si na teba "posvieti" ak neschváli MD. Teraz znamej povedali ze teda môže pracovať hodinu denne s tym ze musí každý mesiac cestne prehlasit pisomne ze o dieta sa jej nikto iny nestará a ma ho so sebou v práci....