icon

Dá sa vybaviť predĺžený rodičovský pri transpozícii veľkých ciev?

pipikuriatko
11. mar 2017

Ahojte.
Chcem sa opýtať: Chcela by som ist na platenu predlzenu matersku.
Syncek ma transpoziciu velkych ciev.
Zohladnuje sa aj toto kardio ochorenie?
Mate s tym niekto skusenost?
...ako by som to mala vybaviť?
Ďakujem za rady 🙂

0902563784m
11. mar 2017

@pipikuriatko o ničom takom som nepočula aby sa dala predlzit ale na matersku moze ist po zene aj otec treba si to prezistiť či ma narok ci mu materske vyjde a či moze pracovat v tej istej firme a poberat matersku popride ak je tam živnost tak ci moze pracovať na tu istu živnosť .Ak ste sama skúste isť na socialku a opytať sa či mate narok na davku v nezamestnanosti ta sa pocita z platu len treba mat odrobene 2 roky ci ako to je vlastne to si mozte vybavit kedykolvek ak mate narok

0902563784m
11. mar 2017

@pipikuriatko samozrejme po skončeni materskej ak nie tak ostava rodicovsky prispevok co je 203 eur

pipikuriatko
autor
11. mar 2017

Ďakujem za radu 🙂

renie77
11. mar 2017

Dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav posudzuje posudkovy lekar na urade prace, kde sa dava aj ziadost o rodicovsky prispevok do 6 rokov...pokial ma syn aj nejake zdravotne obmedzenia skrz vrodenej srdcovej vady pripadne macza sebou aj nejake operacie tak by to mohlo prejst...Ziadost o posudenie zdravotneho stavu ti daju na UPSVaR a vypisuje ho detsky lekar plus sa folozia vsetky aktualne nalezy od odbornych lekarov....rodicovsky prispevok sa moze poziadat aj spatne pol roka dozadu...ked by synovi uznali ze ma dlhodobo nepriaznivy zdr.stav a aj ho mal pred pol rokom tak by mohli vyplatit 6 mesiacov spatne...tam sa vypisuje aj nova ziadost o rodic.prispevok tak si tam daj datum od 1.10.2016 ze si ziadas a bud ti priznaju aj spatne alebo priznaju len od podania a za to obdobie dozadu zamietnu....

pipikuriatko
autor
11. mar 2017

Ďakujem pene za tip 🙂

moni244
11. mar 2017

za prvé, predĺžená materská neexistuje, iba rodičovský, na to potrebuješ mať posudky od odborných lekárov

eliska13
11. mar 2017

renie77 to dobre popisala taky je postup.Ja som tiez mala platenu predlzenu
mne priznali aj spatne a treba dolozit rok dozadu vsetky choroby ake prekonal vypis z karty od pediatrivky plus vsetky tie dagnozy, ktore ma.Podla mna Ti to uznaju mne uznali uolne banalne virozy anginy a pod....

pipikuriatko
autor
11. mar 2017

Ďakujem 🙂 Vyskúšam všetko čo sa bude dať a čo mi poradíte 😉 🙂

valentina12345
14. jan 2025

@pipikuriatko chcela by som sa opytat, schvalili vam prosim ziadost o predlzeny rodicak pri tejto diagnoze? vdaka