icon

Dá sa vyplatiť rodičovský príspevok naraz?

13. feb 2024

Ahojte, neviem či tu už tato otázka bola, možno nie a možno už “milión krát”. Som na MD, keď prejdem na RD dá sa vyplatiť rodičovský za všetky mesiace po dobu dovŕšenia 3 rokov naraz, popredu??

wejuska7910
13. feb 2024

Nie,vyplaca sa kazdy mesiac a pozadu

lubkovaandrejka
13. feb 2024

Ahoj, ano, je to tak ako pise wejuska.

petamich
13. feb 2024

nie nie je to mozne

viestta
13. feb 2024

A co ked sa troch rokov dietata nedozijes? (nie, ze by som ti to priala, ale na takuto uvahu treba fakt mimoriadne a vzacne danosti)

nikpa
13. feb 2024

Zavolaj na akýkoľvek úrad práce a spýtaj sa. Ale mne minuly rok vyplatili RP síce predĺžený zo zdravotných dôvodov, len 6 mesiacov dozadu.

lubkovaandrejka
13. feb 2024

@nikpa rodicaky vyplacaju spatne 6m. ale popredu nie :D viestta mala celkom dobru uvahu ohladom toho, preco nie.

katkaseiner
13. feb 2024

preco by ti to mali vyplatit popredu? Ak planujes dalsie dieta, 2davky v rovnakom case nevies poberat, to ale neznamena ze na prve dieta musis "vybrat" vsetky davky. Skus vysvetlit preco chces vybrat davku popredu

slnecnica82
13. feb 2024

To si robíš srandu takou otázkou ???

nikpa
13. feb 2024

@lubkovaandrejka 🙄🫣 ja som čítala pozadu. Takže nič som nenapísala.

lubkovaandrejka
13. feb 2024

@nikpa Stane sa, nevadi.😅Hlavne,ak je clovek unaveny.

sense
13. feb 2024

Nie nedá

mondolina
13. feb 2024

nie nedá sa. výška rodičáku sa môže zmeniť, za rok môže byť vyšší nižší....

dominikamacakova
13. feb 2024

To ako ti napadlo? 😂🙈

andaluzia12
13. feb 2024

@dominikamacakova v ČR to funguje tak, že máš nárok na rodičak povedzme 300 000 korún a môžeš si ho rozplánovať na taký čas ako uznáš za vhodne .. ak napr pôjdeš na materskú s druhým dieťaťom, aby si neprišla o peniaze z rodičaku.. takze ti ho vyplatia cely už vo veku povedzme 2 rokov dieťaťa, nieje to síce jednorazovo, ale mesačne, no ide o ze ti vyplatia celu sumu akoby si bola na rodicaku do 3 rokov dieťaťa

dominikamacakova
14. feb 2024

@andaluzia12 aha, to som nevedela

w3ronika77
14. feb 2024

@andaluzia12 ano ano presne takto to je je v CR

katkaseiner
14. feb 2024

jaj no porovnavat Bananistan s akoukolvek europskou krajinou 🙈

tarra6
14. feb 2024

@katkaseiner ale toto hádam nemyslíš vážne....

katkaseiner
14. feb 2024

@tarra6 co? ze zijeme v Bananistane? jasne ze hej

autor
14. feb 2024

@katkaseiner pýtala som sa len čisto zo zvedavosti… niekomu by to možno vyhovovalo, dajme tomu že po materskej by som išla hneď do práce, rodicak vyplatený popredu, ja žijem z toho čo zarobím… viem, je to úplne jedno 😁 len mi to proste napadlo, či sú aj iné možnosti

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
katkaseiner
15. feb 2024

ale ved ked pojdes do prace, rodicak ti ostane. Proste pytas sa na jedno a argumentujes druhym. Ja som isla po pol roku do prace a rodicak mi pekne tiez chodil...rovnako pri druhom dietati

autor
16. feb 2024

@katkaseiner v mojej poslednej vete je odpoved 😊 len mi napadlo, či sú aj iné možnosti, nič viac som touto diskusiou nechcela povedať