Dá sa vyplatiť rodičovský príspevok naraz?
Ahojte, neviem či tu už tato otázka bola, možno nie a možno už “milión krát”. Som na MD, keď prejdem na RD dá sa vyplatiť rodičovský za všetky mesiace po dobu dovŕšenia 3 rokov naraz, popredu??
Ahoj, ano, je to tak ako pise wejuska.
nie nie je to mozne
A co ked sa troch rokov dietata nedozijes? (nie, ze by som ti to priala, ale na takuto uvahu treba fakt mimoriadne a vzacne danosti)
Zavolaj na akýkoľvek úrad práce a spýtaj sa. Ale mne minuly rok vyplatili RP síce predĺžený zo zdravotných dôvodov, len 6 mesiacov dozadu.
@nikpa rodicaky vyplacaju spatne 6m. ale popredu nie :D viestta mala celkom dobru uvahu ohladom toho, preco nie.
preco by ti to mali vyplatit popredu? Ak planujes dalsie dieta, 2davky v rovnakom case nevies poberat, to ale neznamena ze na prve dieta musis "vybrat" vsetky davky. Skus vysvetlit preco chces vybrat davku popredu
To si robíš srandu takou otázkou ???
@lubkovaandrejka 🙄🫣 ja som čítala pozadu. Takže nič som nenapísala.
@nikpa Stane sa, nevadi.😅Hlavne,ak je clovek unaveny.
Nie nedá
nie nedá sa. výška rodičáku sa môže zmeniť, za rok môže byť vyšší nižší....
To ako ti napadlo? 😂🙈
@dominikamacakova v ČR to funguje tak, že máš nárok na rodičak povedzme 300 000 korún a môžeš si ho rozplánovať na taký čas ako uznáš za vhodne .. ak napr pôjdeš na materskú s druhým dieťaťom, aby si neprišla o peniaze z rodičaku.. takze ti ho vyplatia cely už vo veku povedzme 2 rokov dieťaťa, nieje to síce jednorazovo, ale mesačne, no ide o ze ti vyplatia celu sumu akoby si bola na rodicaku do 3 rokov dieťaťa
@andaluzia12 aha, to som nevedela
@andaluzia12 ano ano presne takto to je je v CR
jaj no porovnavat Bananistan s akoukolvek europskou krajinou 🙈
@katkaseiner ale toto hádam nemyslíš vážne....
@tarra6 co? ze zijeme v Bananistane? jasne ze hej
@katkaseiner pýtala som sa len čisto zo zvedavosti… niekomu by to možno vyhovovalo, dajme tomu že po materskej by som išla hneď do práce, rodicak vyplatený popredu, ja žijem z toho čo zarobím… viem, je to úplne jedno 😁 len mi to proste napadlo, či sú aj iné možnosti
ale ved ked pojdes do prace, rodicak ti ostane. Proste pytas sa na jedno a argumentujes druhym. Ja som isla po pol roku do prace a rodicak mi pekne tiez chodil...rovnako pri druhom dietati
@katkaseiner v mojej poslednej vete je odpoved 😊 len mi napadlo, či sú aj iné možnosti, nič viac som touto diskusiou nechcela povedať

Nie,vyplaca sa kazdy mesiac a pozadu