Ďalšia materská počas trvajúceho rodičovského
Ahojte,
prosím o radu. Biologické hodiny tikajú, a tak kalkulujem s ďalším dietatkom.... Som na rodičovskej, plánujeme ďalšie dietatko.
otázka: po finančnej stránke sa mi oplatí ísť do práce, však ?? na aký dlhý čas treba ísť pracovať aby sa mi zase počítala materská podľa výplaty ??
alebo je to jedno, a rovno ostať doma a ísť na ďalšiu materskú, ktorá bude ale určite nižšia ako keď som odchádzala na materskú z práce.
alebo mám ísť rovno na sociálnu poisťovňu za šikovnou tetou/ujom sa popýtať??
:/ priznám sa, nerada čítam oficiálne pravidlá, texty.... nebaví ma to, dúfam že tu mi odpovie niekto, kto to riešil v poslednej dobe. bola by som mu velmi vdačna.
@e1i WAW 🙂 super že Vám to tak vyšlo,dakujem krasne za odpoved, ze aj toto sa da.... a ked aj ja by som chcela kalkulovať. s akou kalkulačkou sa to robi?? podľa čoho sa riadiť?? :D
@zuzina1988 netusim.ono velmi zalezi aky predpokladany vymeriavaci zaklad ti potvrdi zamestnavatel.
@e1i asi blbo som sa opýtala... ved píšete že do 3 rokov veku. to znamená, že kým prvé dieťa dovršilo 3 ročky, tak dovtedy sa narodilo druhe. spravne??
@zuzina1988 nie do 3r veku prveho ked nastupite na MD tak je to retazova
@e1i DAkujem, myslim ze som Vas pochopila. V podstate ste napisali to čo aj ja... ANO, nastup na MD do 3 rokov prvého dieťaťa.
snad sa to nezmení kym to pojdem realizovat, samozrejme este si to budem preverovať....a ktovie kedy sa podarí druhe babo a či vobec. PanBoh daj zdravia vašej rodine. aj našej. 🙂
@zuzina1988 držím palce
@zuzina1988 pracovný pomer ti stále trvá u rovnakého zamestnávateľa? Ak áno a počas neho si nepracovala, necerpala medzi MD a RD dovolenku, tak platí to,čo je vyššie spomenuté - pokiaľ nastúpis na ďalšiu MD pred dovŕšením 3 rokov staršieho dieťaťa, nemôžeš mať nižšiu materskú ako predchádzajúcu.
@lilinka88 dakujem aj vam za reakciu. ano, trva. dozvedela som sa ze dokonca- dala by sa dokonca aj zvysit ta materska, pokial by som pracovala napr. na dohodu, ale musela by byt nova pracovna zmluva. neviete, je to tak??
@zuzina1988 áno,ale musela by dohoda trvať viac ako 270 dní

@zuzina1988 ja som teraz isla z RD na MD (retazova), nastup na MD do 3r veku prveho a MD nemam nizsiu ako som mala. V takomto pripade budes mat minimálne taku ako si mala pri prvom. Kamoska pred druhym nastupila do prace a zaklad jej vysiel o euro nizsi, co jej na MD robi - 30e mesačne
My sme kalkukovali tak aby to vyslo ist z jednej do druhej a chvalabohu vyšlo to na chlp presne