Daňové priznanie počas materskej
Ahojte, mám úplne blbú a dosť špecifickú otázku, lebo to riešim prvýkrát “sama” 😆 Od 18.1.2024 ako mi doktor potvrdil tehotenstvo som bola na pn. Potom som išla na materskú 12.7.2024. Z práce mi poslali potvrdenie o zdaniteľných príjmoch fyzickej osoby a ja absolútne neviem čo s tým. Počíta sa do toho aj pn a materská ? Mám si normálne vytlačiť daňové priznanie a nájsť si niekoho, kto mi to spraví a ísť s tým na daňový ? Alebo to netreba ? Lebo som čítala, že ak sa nepresahuje nejaká čiastka, tak to nemusím robiť. Všetci tvrdia inak a ja mám z toho Španielsku dedinu už. Poraďte, prosím. Ďakujem 🙏🏻
@forsakenelfie skús sem odfotiť to potvrdenie bez tvojich údajov, takto sa to nedá povedať.
@majusqa77 v ktorej kolónke konkrétne, prosím ?
@forsakenelfie vo veľa kolónkach, nemôžeš prekryť tvoje údaje a sfotiť to sem?
@martul áno, už 😆 takto to tu mám
Nie si povinna podat ale ak si spravis DP tak ti vratia 138,68 eura
@forsakenelfie oplatí sa ti podať DP vrátia ti 138,68 EUR.
Super, ďakujem vám moc. Teraz už len zohnať niekoho známeho kto mi to nespraví za tú sumu čo mi vrátia 😂
@forsakenelfie škoda, že si nepožiadala zamestnávateľa. Ale to zvládneš spraviť aj sama😉
@forsakenelfie za DPFO A je normálna suma +-20,-EUR, to má účtovník zachvíľu spravené. Ale zvládla by si to aj sama. Na internete máš tlačivo.
@luliu robievajú do konca februára, lenže oni mi to poslali na trvalú adresu, pritom prechodnú majú tiež. čiže sa im to vrátilo a až potom mi to poslali kde bývam momentálne. hádam si nejak poradím no
@martul už som sa dívala na to, hádam to nedomrvím 😂🙏🏻 ďakujem ešte raz
@forsakenelfie ked vam to poslali z prace,tak oni by vam mali robit danove..aspon mne to vzdy robi zamestnavatel.Ak neviete co s tym,ja by som si zavolala na mzdove,alebo personalne ,oni vam urcite poradia 😉
@lucia1984lvm zamestnávateľa treba do určitého dátumu o to požiadať, to nie je automatické, takže teraz je už neskoro
@forsakenelfie zamestnavatel je povinny vam spravit danove,ak ste tam stale vedena ako zamestnanec.
@luliu sice hej,mate pravdu 🤔
@lucia1984lvm ano, ale ako som spomínala len do konca februára. keďže sa pošta vrátila k nim a musela som volať nech to pošlú na moje prechodné bolo neskoro 😂
@lucia1984lvm nie, zamestnávateľ nie je povinný zisťovať, či ho bude chcieť jeho bývalý zamestnanec, zamestnanec na MD požiadať o vykonanie rzd.

zavisi od sum na tom tlacive z prace