icon

Daňové priznanie počas materskej

forsakenelfie
12. mar 2025

Ahojte, mám úplne blbú a dosť špecifickú otázku, lebo to riešim prvýkrát “sama” 😆 Od 18.1.2024 ako mi doktor potvrdil tehotenstvo som bola na pn. Potom som išla na materskú 12.7.2024. Z práce mi poslali potvrdenie o zdaniteľných príjmoch fyzickej osoby a ja absolútne neviem čo s tým. Počíta sa do toho aj pn a materská ? Mám si normálne vytlačiť daňové priznanie a nájsť si niekoho, kto mi to spraví a ísť s tým na daňový ? Alebo to netreba ? Lebo som čítala, že ak sa nepresahuje nejaká čiastka, tak to nemusím robiť. Všetci tvrdia inak a ja mám z toho Španielsku dedinu už. Poraďte, prosím. Ďakujem 🙏🏻

majusqa77
12. mar 2025

zavisi od sum na tom tlacive z prace

martul
12. mar 2025

@forsakenelfie skús sem odfotiť to potvrdenie bez tvojich údajov, takto sa to nedá povedať.

forsakenelfie
autor
12. mar 2025

@majusqa77 v ktorej kolónke konkrétne, prosím ?

martul
12. mar 2025

@forsakenelfie vo veľa kolónkach, nemôžeš prekryť tvoje údaje a sfotiť to sem?

forsakenelfie
autor
12. mar 2025

@martul áno, už 😆 takto to tu mám

decembrovciatko2015
12. mar 2025

Nie si povinna podat ale ak si spravis DP tak ti vratia 138,68 eura

martul
12. mar 2025

@forsakenelfie oplatí sa ti podať DP vrátia ti 138,68 EUR.

forsakenelfie
autor
12. mar 2025

Super, ďakujem vám moc. Teraz už len zohnať niekoho známeho kto mi to nespraví za tú sumu čo mi vrátia 😂

luliu
12. mar 2025

@forsakenelfie škoda, že si nepožiadala zamestnávateľa. Ale to zvládneš spraviť aj sama😉

martul
12. mar 2025

@forsakenelfie za DPFO A je normálna suma +-20,-EUR, to má účtovník zachvíľu spravené. Ale zvládla by si to aj sama. Na internete máš tlačivo.

forsakenelfie
autor
12. mar 2025

@luliu robievajú do konca februára, lenže oni mi to poslali na trvalú adresu, pritom prechodnú majú tiež. čiže sa im to vrátilo a až potom mi to poslali kde bývam momentálne. hádam si nejak poradím no

forsakenelfie
autor
12. mar 2025

@martul už som sa dívala na to, hádam to nedomrvím 😂🙏🏻 ďakujem ešte raz

lucia1984lvm
12. mar 2025

@forsakenelfie ked vam to poslali z prace,tak oni by vam mali robit danove..aspon mne to vzdy robi zamestnavatel.Ak neviete co s tym,ja by som si zavolala na mzdove,alebo personalne ,oni vam urcite poradia 😉

luliu
12. mar 2025

@lucia1984lvm zamestnávateľa treba do určitého dátumu o to požiadať, to nie je automatické, takže teraz je už neskoro

lucia1984lvm
12. mar 2025

@forsakenelfie zamestnavatel je povinny vam spravit danove,ak ste tam stale vedena ako zamestnanec.

lucia1984lvm
12. mar 2025

@luliu sice hej,mate pravdu 🤔

forsakenelfie
autor
12. mar 2025

@lucia1984lvm ano, ale ako som spomínala len do konca februára. keďže sa pošta vrátila k nim a musela som volať nech to pošlú na moje prechodné bolo neskoro 😂

jaroe
15. mar 2025

@lucia1984lvm nie, zamestnávateľ nie je povinný zisťovať, či ho bude chcieť jeho bývalý zamestnanec, zamestnanec na MD požiadať o vykonanie rzd.