icon

Daňovy bonus na dieťa do 6 rokov

poloprudska
9. máj 2019

Ahojte , danovy bonus na dieta do 6 rokov ma byt ten dvojnasobny uz ?

Strana
z3
evittam
9. máj 2019

@poloprudska Ano od 1.4.2019

zuju2
9. máj 2019

A moje kolegyne nemali zvýšený v tejto výplate.

evittam
9. máj 2019

@zuju2 Tak to uz je chyba mzdarky.

adalmba
10. máj 2019

@poloprudska môj manžel už mal na dvojčatá zvýšený bonus vo výplate

simusska
10. máj 2019

Aj môj muž už mal zvýšený

lenkaks
10. máj 2019

@poloprudska v tejto výplate som ho už mala

lenia7891
10. máj 2019

Ako je to so zivnostnikmi? Ak mali danove podane do konca marca a bonus sa im vyplaca v máji, bude tiez zvýšený? Viete niekto?

matta308
10. máj 2019

@lenia7891 podľa mňa keď je zvýšený od tohto roka, szco ho dostane až v budúcom roku. Teda ja som si tak podávala daňové.

evittam
10. máj 2019

@lenia7891 Nie. SZCO podáva DP za r.2018 ako aj zamestnavatel RZ za zamestnanca. Rozdiel je len v tom,ze zamestnanec si moze žiadať DB mesacne.
Btw.taketo zakladne veci by mal vediet kazdy SZCO.

evittam
10. máj 2019

@lenia7891 A uz len logicky ak by aj ano-DP podavas do 31.3., DB zvysovali od 1.4., ako by si ho mohla ziadat vyplatiť?! Preboha, trošku finančnej gramotnosti.....

lenia7891
10. máj 2019

@evittam modry konik je nato aby si tu ženy radili a nie hned za jednu otazku niekto mudroval.ak je zamestnany tak ano mesacne, SZCO priplatok dostane na dalsi rok ale len cast kedze tohto roku uz po schvaleni bude mat dieťa 6 rokov aj to len časť. Krasny den

evittam
10. máj 2019

@lenia7891 Isteze. Ale ak je niekto SZCO tak by mal ovládať aspoň zaklady. Ked si taka mudra na co sa pýtaš na nezmysly?!
Ano dostane DB zvýšený na dieta so 6rokov v budúcom DP za 8mesiacov ak vsak splni podmienky nároku.
A ja nemudrujem ja ovladam a radim zenam na MK uz par rokov. Aj tebe pekny den.

evittam
10. máj 2019

@lenia7891 Btw.ak bude mat dieta uz po schválení 6rokov-t.j.do 1.4.tak nedostane nic. Ziadny "príplatok".

veronikaszabova
10. máj 2019

@evittam mam pocit, ze pani vyssie nevie, za ake obdobie sa podava danove priznanie..

evittam
10. máj 2019

@veronikaszabova No pani toho evidentne nevie omnoho viac. A takyto ludia u nas "podnikaju".....A ja "mudrujem".😂😂😂😉

denisaml
4. jún 2019

Dobry den mam otazocku danovy bonus dvojnasobok je od 1.4 mal prist manzelovi na ucet v maji za malu ale prisla normalna suma ako bolo doteraz bol dnes za mzdarkou v praci a ona mu tvrdila,ze uz mu to malo dojst vo vyplate ale nic neprislo len normalna suma takze nechapeme kde je problem trebalo o to poziadat alebo ako nasa mala ma 2 roky dakujem za kazde odpovede🙂

denisaml
4. jún 2019

Da sa to pozriet na vyplatnej paske prosim poradte dakujem

denisaml
4. jún 2019

A este jedna otazka ten danovy bonus dieta ma poberat kazdy mesiac az do dovrsenia 6 rokov

evittam
4. jún 2019

@denisaml Ano da sa to pozrieť vo vyplatnej páske. A DB nepoberá dieta.

denisaml
4. jún 2019

Ako chapem ze nie dieta ale rodic len neviem ci to plati kazdy mesiac az do 6 rokov alebo ako to je ako nerozumiem tomu :(

denisaml
4. jún 2019

Niekde to treba ziadat aby bol dvojnasobok alebo nemame narok ...prepacte za take otazky ale potrebujem to vysvetlit ako debilkovi lebo fakt nechapem tomu

denisaml
4. jún 2019

@evittam a pod akou skratkou to najdem vo vyplatnej paske dakujem za odpoved

simca06022011
4. jún 2019

@denisaml daňový bonus

denisaml
4. jún 2019

@simca06022011 dakujem ja uz som z toho jelen 😂😂😂

denisaml
4. jún 2019

Nechapem len ci mame to ist niekde ziadat ten dvojnasobok alebo ako to je kedze manzel bol za mzdarkov v praci sa pytat ,ze nedosiel na ucet dvojnasobok ale len normalna suma a ona tvrdila,ze vsetko ma ,ze mu musel dojst dvojnasobok tak uz teraz neviem ci to treba ist niekde ziadat alebo ako no asi tak 🤔 no nechapem tomu preto sa obraciam na vas zienky ,ze ako vlastne to je

simca06022011
4. jún 2019

@denisaml daňový bonus je v mzde. Pozrite si výplatnú pásku

denisaml
4. jún 2019

@simca06022011 ale nerozumiem preco prislo normalna suma ked je od 1.4 dvojnasobok.... A to sa pytam ci to treba ist niekde ziadat na urad alebo kde aby prisiel ten dvojnasobok mozno pisem ako madar 😂😂😂😂

evittam
4. jún 2019

@denisaml Ano kazdy mesiac do 6rokov. Alebo raz rocne. A nie nikde nežiadas. Mzdárka to ma vediet a ma na to aj software.
Vo vyplatnej páske-ze by "daňový bonus"....

evittam
4. jún 2019

@denisaml Záleží od vysky hrubej mzdy. Ma muž kazdy mesiac rovnakú?

denisaml
4. jún 2019

@evittam nie nema

Strana
z3