Daňový bonus na dve deti: Máte podobnú skúsenosť?
Ahojte...
Tí čo máte 2 detičky...
Som naštartovana...všade sa píše že 100€ /dieťa za mesiac...ok pri veľkej výplate sa kráti o 10%
ALEE....
1.syn -6 rokov
2.syn - v júli 2 roky...
Kamarátka nám robila daňové a za 2deti cca 1500??!
Minulý rok bol daňový za obe deti cca 1900€ a to podotykam že mladší sa narodil až v júli (30.7.2024) takže sa bral až od augusta a mala som viac ako teraz keď na oboch išlo celý rok??? Uplatňuje si raz ročne...
To ma byt akože čo??! Máte to niektorá?
@maja210 vidis aj moj muz raz ma plny,raz 0,raz o dost nizsi a ma ho mesacne,ale bol pn teda rocny prijem nedosiahol na vysku,aby bol danovy krateny a teda mu ho doplatia teraz.Pozeraj na celkovy rocny prijem aj.
A videla si to danove? Bonus nezavisi iba od toho kolko mas deti.
@anonym_a5466c závisí aj od príjmu..
Ale ten prekročený určite nebol
Málo informácií si dala. Videla si daňové, máš ho správne? možno bola odpočítaná daň na úhradu a dostanete len rozdiel
juj. dalsia tema... a iba otazka preco nema viac danovy bonus? ved treba dat komplexnejsie info, ako k vyslednej sume uctovnicka dosla...
@maja210 To máš ešte dobré, keď máš DB 1500 €. Ja na jedno dieťa nemám vôbec nárok na DB. Aj tých 120 €, čo som dostal behom roka, mi štát v DP zobral. Takže nesťažuj sa, bude ešte horšie.
@maja210 nekrati sa IBA pri velkej vyplate ale AJ pri velkej vyplate... ale AJ pri nizkych prijmoch...
aj my, čo máme dospelé deti 18+ sme naštartovaní, lebo tie deti tiež cestujú, poniektorí platia školné, treba im kúpiť notebooky, obliekajú sa a jedia a oveľa viac ako krpci, a dostaneme veľké h... prepáč, mimo témy, ale zas som sa nasrala
Máš urcite krateny daňový bonus? Nemáš tam napr odratanu daň? A tiež dôležitá informácia, bonus sa kráti aj pri veľmi nízkom prijme.
ved odfoť RZD, z tohoto čo pises prd vieme..
... ale teda ano, DB je dôvod na rozčuľuje. Krateny stredoškolákom, odobratý vysokoškolákom... su rodiny, so sli z X krat 120 na úplnú nulu.
@anonym_a5466c závisí aj od príjmu..
Ale ten prekročený určite nebol
@maja210 urcite? Si uctovnicka?
Odfot sem len to danove a uvidime...
teraz táto vlada to upravili tak že tam dali xy koeficientov a neviem čoho
takže malokto dostal db ako min rok , pripadne ešte museli aj vracat
však ak máš niečo zle vypočitane na danovom priznaní , tak danovy urad sa ti ozve že to máš zle , aj ked je napr 10€ niekde že zle odpišeš atd...
pozri si tabulku od mihala , ten tu postupnost a kratenie a neviem čo vysvetluje
KOOOONSOLIDUJEMEEEE
My co mame studentov na vysokej s mega vydavkami, tak ziadny DB a od 25 rokov ani pridavky, pricom dieta este studuje bez prerusenia 6 rocnu skolu. Na nas stat uplne s....
aj my, čo máme dospelé deti 18+ sme naštartovaní, lebo tie deti tiež cestujú, poniektorí platia školné, treba im kúpiť notebooky, obliekajú sa a jedia a oveľa viac ako krpci, a dostaneme veľké h... prepáč, mimo témy, ale zas som sa nasrala
@anonym_55f0dd veru pravdu máš.
teraz táto vlada to upravili tak že tam dali xy koeficientov a neviem čoho
takže malokto dostal db ako min rok , pripadne ešte museli aj vracat
však ak máš niečo zle vypočitane na danovom priznaní , tak danovy urad sa ti ozve že to máš zle , aj ked je napr 10€ niekde že zle odpišeš atd...
pozri si tabulku od mihala , ten tu postupnost a kratenie a neviem čo vysvetluje
KOOOONSOLIDUJEMEEEE
@sara07 Opravím ťa - NIKTO nedostal DB ako minulý rok. Už len tým že ho obmedzili na tých 100 resp. 50 € a nad 18 rokov ho úplne zrušili, tak dobre ponížili príjem všetkých rodín s deťmi. Hlavné, že dôchodcom, čo neprispievajú na dane, pridali 13 dôchodok. A tí, čo tvoria príjmy ŠR, tak na tých sa vys*ali.
Už sa blížia voľby, tak Smer sa potrebuje zalíškať svojim voličom, dôchodcom.
Čo čo to má byť akože, účtovníčka ťa nebude klamať, ako to vyrátala tak to asi je, čo sa vzrušuješ, odfoť údaje a hneď ti povieme, že to tak je, čo sme si zvolili to máme bohužiaľ, keby používali ľudia mozog sme inde
@maja210 treba sa sťažovať u dnešnej vlády a viac nevoliť!!!! túto nenažratú bandu.
A poučiť aj seniorov, lebo sa im jeden vnuk z rodiny bude musieť poslať na výchovu, nech prispejú z dôchodkov.
@sara07 Opravím ťa - NIKTO nedostal DB ako minulý rok. Už len tým že ho obmedzili na tých 100 resp. 50 € a nad 18 rokov ho úplne zrušili, tak dobre ponížili príjem všetkých rodín s deťmi. Hlavné, že dôchodcom, čo neprispievajú na dane, pridali 13 dôchodok. A tí, čo tvoria príjmy ŠR, tak na tých sa vys*ali.
@anonym_f52b14 napísala som skoro preto , lebo tu sa vždy niekto nájde na zadrapenie 😂
ja a moje okolie sme mali menší a aj to dost citime ... pripadne im vôbec už nevyšiel
čo mi najviac vadi je trolenie že za to môže matovič , toho nemusim absolutne ale vynimočne je v roku 2026 nevinne , táto vlada ho nemusela meniť alebo mohla zmenit k lepšiemu PRE rodiny ..čo neurobila ...
uderka zo sumračnej dost pritvrduje
Minule sa tu jedna rozculovala, ze jej chyba 500€, ale ona to len zle precitala a nevedela to pochopit. To proste niektori nechapu 🤷 a potom to tak vyzera, ked DB robi kde kto a nie uctocnik, co tomu rozumie.
@anonym_f52b14 neboj sa,daju ho spät ale iba do konca ich volebneho obdobia,dalsia vlada zrusi danovy bonus vsetkym a aj pridavky.Konsolidacia bude riadna,treba sa na to pripravit.
@anonym_f52b14 napísala som skoro preto , lebo tu sa vždy niekto nájde na zadrapenie 😂
ja a moje okolie sme mali menší a aj to dost citime ... pripadne im vôbec už nevyšiel
čo mi najviac vadi je trolenie že za to môže matovič , toho nemusim absolutne ale vynimočne je v roku 2026 nevinne , táto vlada ho nemusela meniť alebo mohla zmenit k lepšiemu PRE rodiny ..čo neurobila ...
uderka zo sumračnej dost pritvrduje
@sara07 a ja naopak Matovica môžem a budem ho aj voliť!!! Je aký je, no vždy stojí na strane rodín a detí, vždy stojí na strane obyčajných ľudí, ...stále "bojuje"proti tejto koaličnej zberbe a nevymiena kabát. Ako každý človek, aj on má chyby, a nemusím s ním súhlasiť úplne vo všetkom,no chce ľuďom dobre. Takže ja ho volím a hotovo ✌️✌️✌️
Konsolidujeme! Predsa machove obrazy, nova hymna, sukromne lety s vladnym specialom, garazove kauzicky treba nejako zaplatit. Napriek tomu stale vedu preferencie, takze bude este horsie.
@anonym_55f0dd v tomto s tebou do bodky súhlasím. Ja mám teda zatiaľ deti do 15 rokov a mám plný daňový bonus, no výdavky budú iba stúpať a nie klesat. Môj syn keď bude mať 18, tak bude len tretiak na strednej. Akože ho mám poslať aj na brigády ,lebo už nebude mať nárok ani na tých 50?
@anonym_55f0dd v tomto s tebou do bodky súhlasím. Ja mám teda zatiaľ deti do 15 rokov a mám plný daňový bonus, no výdavky budú iba stúpať a nie klesat. Môj syn keď bude mať 18, tak bude len tretiak na strednej. Akože ho mám poslať aj na brigády ,lebo už nebude mať nárok ani na tých 50?
@marhulka13 no asi budeš musieť, keď vám to nebude vychádzať. Alebo pošleš sa najesť mladého k dôchodcom, tam bude teraz viac peňazí ako keď prerátaš na osobu v rodine s veľkými deťmi. Zdražovanie, konsolidácia...
@sara07 a ja naopak Matovica môžem a budem ho aj voliť!!! Je aký je, no vždy stojí na strane rodín a detí, vždy stojí na strane obyčajných ľudí, ...stále "bojuje"proti tejto koaličnej zberbe a nevymiena kabát. Ako každý človek, aj on má chyby, a nemusím s ním súhlasiť úplne vo všetkom,no chce ľuďom dobre. Takže ja ho volím a hotovo ✌️✌️✌️
@anonym_a8c871 v pohode, je to každého rozhodnutie
matovič by nebol zlý politik keby dodržal viac slovo, nerobil tolko teatrov , dal si pozor na kandidátku ako do parlamentu žial dotiahol slušné individua , čo uškodilo žial aj jemu ..
alebo keby dozrel proste v politike ...
@marhulka13 no asi budeš musieť, keď vám to nebude vychádzať. Alebo pošleš sa najesť mladého k dôchodcom, tam bude teraz viac peňazí ako keď prerátaš na osobu v rodine s veľkými deťmi. Zdražovanie, konsolidácia...
@anonym_55f0dd nepíš už hlúposti prosim. Ak máš pocit, že drvivá väčšina slovenských dôchodcov nevie, čo s peniazmi, žiješ asi na inom Slovensku ako ja. Nie som dôchodca a rodičia ani svokrovci nevolili túto vládu. A keby aj volili, nebudem im posielať deti, nech ich živia. To naozaj máš pocit, že dôchodcom nejako stúpla životná úroveň? Kvôli tým pár šušňom čo dostali? Im to závidíš? Nebodaj ich teraz neznášaš? Chorá doba toto a ľudia úplne zmagoreni . Najskôr očkovaní versus neockovani, potom proukra versus prorus a teraz dôchodcovia versus mladí....Kto koho bude ešte mať v zuboch? Už budú všetci proti všetkým? To bude potom tým hajzlom ťahajúcim za nitky sveta žiť.

A videla si to danove? Bonus nezavisi iba od toho kolko mas deti.