icon

Detské prídavky z Nemecka

kikadada
5. dec 2025

Dobrý deň prajem. Dostávam z Nemecka detské prídavky( bývam na Slovensku) a počula som že na Mikuláša vraj niečo deti zvyknú dostať alebo na vianoce. Je to prosím pravda? Počula som to od jednej známej. Ďakujem za odpovede.

olimuc
5. dec 2025

No, to som este nepocula … ani nic nedostala za tych x rokov, myslim, ze nieco naviac davali naposledy pocas korony … ale to bolo jednorazove. Nema to tvoja znama pomylene s nejakymi socialnymi davkami alebo s niecim inym, alebo inou krajinou? Minuly rok urcite nebolo nic naviac (viac dozadu v app nevidim … ale nic take si nepamatam … mozno viac ako 20 rokov dozadu alebo v 90 tych rokoch … ale za pislednych 10 nie) Od Januara dostanes o 4€ viac.

kikadada
autor
5. dec 2025
@olimuc

No, to som este nepocula … ani nic nedostala za tych x rokov, myslim, ze nieco naviac davali naposledy pocas korony … ale to bolo jednorazove. Nema to tvoja znama pomylene s nejakymi socialnymi davkami alebo s niecim inym, alebo inou krajinou? Minuly rok urcite nebolo nic naviac (viac dozadu v app nevidim … ale nic take si nepamatam … mozno viac ako 20 rokov dozadu alebo v 90 tych rokoch … ale za pislednych 10 nie) Od Januara dostanes o 4€ viac.

@olimuc dobre ďakujem za odpoveď, možno si to s niečím zmýlila 😃

anonym_7b74e2
5. dec 2025
@kikadada

@olimuc dobre ďakujem za odpoveď, možno si to s niečím zmýlila 😃

@kikadada ved sa opytaj priamo tej znamej, nech ti to vysvetli.