Dieťa v škôlke počas otcovej materskej dovolenky
Matka nastúpila do prace od januára a otec ide na matersku od marca. (Nie otcovska ale materska) môže chodiť dieťa do škôlky? Reálne tam chodí už od septembra. Ale keď bude otec na materskej nemalo by byť dieťa doma?
Nas nemohol ani do sukromnej.
Nie nemoze. Stat manzelivi plati jeho plat za to ze sa stara o dieta. To vam ma platit aj opatrovatelk(ucitelku), kucharku, upratovacku, hracky.....🙈
Wtf, rodic chce poberat rodicovsky prispevok (nie matersku) a este aby sa aj o dieta staral stat? Naozaj?
Mňa by zaujímalo,načo taký chlap vôbec ide na materskú,aby si doma oddýchol? A akože žena je s tým v pohodke? Ja už fakt v tomto svete nič nechápem 🤦🏻♀️
Tiež poznám takých čo tak urobili ,vraj im nik nič nepovedal ...a neviem či je spätná kontrola . Otec na " materskej " .ale v skutočnosti je v inej práci .a dieťa v jasliach . Mama v práci .
@lucylaw reálne sa to robí tak ,že otec ide akože na materskú ,ale pritom len má inú pracovnú zmluvu a pracuje na tú ,pretože prvá časť popri materskej zakázané nie je .prípadne má nejaké iné " podnikanie" popri práci ktorému sa venuje v čase materskej .
Ale aj keby je doma s deťmi .a reálne sa stará a žena ide do práce lebo ma tam rozbehnutú kariéru nevidím na Tom nič zle
@majusqa77 takže sa musí dokladovať ze dieťa do škôlky nechodi?
Pri ziadosti o materske, otec dava cestne prehlasenie, ze prebera dieta do svojej starostlivosti. Takze nemoze chodit do skolky
nemusi. je to na cestnom prehlaseni. a SP na to pride, ma zoznam skolkarov
škôlky posielajú zoznamy detí....
Samozrejme nie lebo inak by doma s malým nebol...
@mogaa takže keď malý bude na tom zozname tak manželovi vezmú matersku?.
Jasne, ze ano.
Načo vlastne chce manžel materskú? Aby bol doma akože na "dovolenke" a o dieťa sa mu budú starať v škôlke? To nemyslíš vážne.
Škôlka posiela do sociálnej poisťovne zoznam detí a keď bude tvoj muž poberať materskú, tak na tom zozname tvoje dieťa nesmie byť.
Samozrejme, ze matersku nedostane, pokial bude dieta v skolke. Materske sluzi ako nahrada prijmu, ktory vypadne z dovodu starostlivosti o dieta. Ked sa vam o dieta staraju v skolke, tak narok na materske nema. To nie je statom platena 28 tyzdnova dovolenka, zatial co ma dieta v skolke.
Neviem ako casto to sociálna poisťovňa kontroluje...poznám rodinu kde to tak funguje ze otec na materskej ale dieta chodi do skolky
@anetkaaa123 to je aj mozne?
Neviem...ale asi to často SP nekontroluje...alebo neviem potom
@anetkaaa123 a nie je na rodičáku?
@anetkaaa123 ale kontroluju a aj vsetky materske otcov velmi prisne posudzuju.
Nie nieje na rodičovskej ale na materskej...a dieta he v skolke...určite som za to aby dieťa bolo doma ak už rodic berie za to peniaze...žiaľ asi to nie vždy takto funguje
@anetkaaa123 nuž, v tom prípade, keď na to v sociálnej poisťovni prídu, bude musieť vrátiť peniaze, ktoré mu vyplatili
A myslite ze prídu?
@anetkaaa123 tak je to dost trufale.
lebo dostavat matersku, dieta v skolke a on dakde na cierno v praci....
alebo pan si doma bude sunky valat? ci stavat dom?
@anetkaaa123 ano pridu a vyrubia mu pekne aj penale okrem materskej co bude vracat
@anetkaaa123 ano, pridu na to...moj kamos musel po roku vracat celu matersku, okolo 7000

do statnej nemoze