icon

Doklad o nástupe na materskú

kefrinky
14. júl 2015

Ahojte,

chcela by som sa spýtať, ako dlho pred nástupom na MD Vám gynekológ vydal doklad (potvrdenie) pre zamestnávateľa. Chcem si pred MD vyčerpať všetku dovolenku a nemať na pamäti to, že treba ísť ešte do práce doriešiť nejaké záležitosti, už chcem odísť s "čistým stolom". Termín mám v polovici 10/2015, ak by mi dal 6 týždňov + cca 15 dní dovolenky vychádza mi to na druhý augustový týždeň. Či by mi to vydal napr. koncom júla. Ako budem sa priamo informovať uňho, ale zaujímalo by ma aké máte vy s týmto skúsenosti. Ďakujem.

liz_lemon
14. júl 2015

@kefrinky v 34. tyzdni sa dava potvrdenie pre Socialnu poistovnu

kefrinky
autor
14. júl 2015

@liz_lemon
A pre zamestnavatela? Aby som si mohla pripravit veci na vystupny list?

liz_lemon
14. júl 2015

konci ti PP, alebo len ides na MD?

kefrinky
autor
14. júl 2015

@liz_lemon idem na MD, len z personalneho povedala, ze vsetky nalezitosti si musim vybavit ako keby bolo ukoncenie PP.

liz_lemon
14. júl 2015

@kefrinky to je blbost, kedze tvoj PP bude stale trvat
ani dovolenku si nemusis vycerpat, ono to ani nie je mozne, kedze sa ti vytvori aj za cas na MD, teda aj za rok 2016
dovolenku je dobre, si nechat, az po skonceni RD, nikdy nevies, ci ju nevyuzijes, ked das dieta do skolky, resp. mat dovolenku sa oplati aj pri skonceni PP, pre vznik naroku na maximalnu podporu v nezamestnanosti

kefrinky
autor
15. júl 2015

@liz_lemon
No u nas sa podpisuje vsetko ako pri odchode, od karticky, odovzdanie compu, zistenie nejakych zavazkov....
Ano to s tou dovolenkou viem, ze si ju nemusim vycerpat,
tak dakujem za info 😎