Druhá materská
Ma zena narok na matersku,ked prve dieta ma tri roky a pracuje od novembra 2016 a druhe dieta porodi v juli 2017?dakujem za odpovede.
Mohlo by to aj vyjsť.. Ale je tu malo informácií 270 dní je cca 9 mesiacov čo by musela stihnut odrobit..neni su tam cele dátumy takže neviem a na prvú matersku mala nárok?.. Alebo poberala len rodičovský príspevok?
Baby neviete prosim, ako sa rata druha materska, ak by som porodila do maleho 3r, a ako ked po jeho 3r.? Do prace po rodičovskej nastupit nechcem,radsej by som to riesila rizikovou PN.
Vsade som sa docitala, ze sa počíta z predpokladaneho prijmu, ktory napise zamestnávateľ. Ale ako by sa to pocitalo mne ked mam plat 600€ zaklad+ plus odmeny ktore určuje konateľ podla zisku a mojho vykonu.tie boli väčšinou skoro +/- 600.
Bojim sa aby sa mi neratala materska len zo zakladu bez odmien 😱😕
Dakujem Vam moc za radu.
V sociálnej ma odbili tym, ze nevedia co bude po maji.
@evittam. Dakujem moc!
@mimi1983 No, tak naozaj nikto nevie co bude.....A MD by sa ti pocitala z pravdepodobneho prijmu,ktory napise mzdarka na potvrdenie pre SP. Ak mas v zmluve zaklad 600Eur a mzdarka pojde podla toho tak ti viac nepotvrdi,premie s tym nic nemaju. Ale mzdarka ti kludne moze potvrdit viac-moze vychadzat z priemeru...vsetko zalezi len a len od nej.
@evittam dakujem za odpoved 😘 A takto je to aj v pripade ze by som stihla porodit do 3r.a aj po 3r? So mzdarkou mam velmi dobre vztahy, aj sef je vcelku ústretový, tak snad by sa s nimi dalo dohodnúť. Ak by sli podla priemeru, bolo by to spravodlive, pretože nikdy som nemala menej ako tych cca 1200€.

malo informacii
ak nikdy predtym nepracovala, tak treba spocitat vsetky kalendarne dni od zaciatku PP, ak vyjde 270 dni do TP, tak bude mat narok, ak to bude menej, tak nebude mat narok
ak uz pracovala, aj pred novembrom 2016, tak by to mohlo vyjst