Epilepsia - absencie a predĺžený rodičovský príspevok
Ahojte mamičky.Chcem sa spýtat či by mi podľa vás predlžili rod príspevok ak má syn toto ochorenie.Viem že na epilepsiu schvaľujú ale neviem či aj keď ide len o absencie nie o veľké záchvaty Ďakujem
Tu asi ide o to aj či ma záchvaty Ak áno koľko za mesiac alebo za týždeň. Ja som mala kolegyňu jej dcérka má epilepsiu bola s ňou doma do 6 rokov a rok mala odklad školskej dochádzky. Ked začala na 3 roky dostavať záchvaty nikam ju do škôlky nevzali inej pomoci nebolo len byť s ňou doma ked ju nikam pre záchvaty nevzali. Je dôležite aj od detského lekára a neurologa ked berie lieky čo napíše či môže ísť do škôlky alebo nie.
dolezite je ako casto ma zachvaty v akom rozsahu a co jej zabera. dcera mavala kadzy mesiac niekolko ale uz chodila do skoly... ak ti dobre napise dr. spravu pre poistovnu (ak mate aj ine choroby pridaj spravy) a mozu to schvalit najma ak treba brat lieky a v skolke je s tym problem
@dollydo ahojko ano brala lieky, no absencie byvali stale, dali sme ju integrovat prave kvoli tomu, ze casto byvala vycerpana a po zachvatoch nechodila do skoly prespala aj 12-24hod. tak sme mali "ulavy" ze si ucivo doberala priebezne, bola oslobodena od TV (dostala absenciu pri behu a mala uraz) a pisomky si pisala aj mimo hodinu ako vladala drzim palceky
@evkaor ako sa prejavovali? Lebo ja som si na synovi nič nevšimla. Prejavuje sa ako živé,neposedné dieťa. Dokonca aj športuje (hra futbal), v škole má dobré výsledky...Nebýva vyčerpaný. Doktor povedal,že keď ich bude mať často tak máme prísť a dá mu lieky. Čo sa stane ak by lieky nebral?
Pekný deň, kľudne mi napíšte správu.
@lenka3008 skus a uvidíš.. Neskúsil nevieš... V najlepšom prípade uznajú v najhoršom zamietnu nič medzi tým....

Pochybujem, nakoľko to nie je opodstatnená požiadavka, žiaden lekár sa ti pod to nepodpíše, ale za pokus nič nestratíš.🤷♂️