Išli ste po materskej na PN v ochrannej lehote 7 dní?
Ja nie, ale kamoška áno.
Žienky a s čím vás doktor vypísal?
@gabika108 Na PN treba ísť do 7 dni, zaniesť zamestnávateľovi, on pošle do SP, a áno, nemocenské prišlo skôr ako RP.
Ten máš relatívne čas vybavovať a aj im to dlhšie trvá. Odporúčam zaniesť rozhodnutie o ukončení materského na úrad prace, lebo tak je to rýchlejšie.
Ale vôbec to nie je podstatne, čo sa vybavuje skôr.
@gabika108 rozhodnutie o ukončení materskeho/potvrdenie o poberaní materského (vieme, čo myslíme) SP nemôže vydať skôr, lebo… môže nastať x dôvodov, kedy ti materské prestanú vyplácať (napr. sa vrátiš do zamestnania pred ukončením MD..) to oni nemôžu vedieť; SP to vydá až po ukončení poberania. A ak to chceš mat čo najskôr, asi by som tam zavolala a spýtala sa… ale určite to pošlú doporučene.
@lilinka88 možno sa to vola inak, ale vieme, čo myslíme 😉 áno, nie je to potrebné… preto píšem, že odporúčam. Úrad prace si ti môže a aj vyžiada, ale nie sú elektronicky prepojený so SP. Musia spísať žiadosť a tu zaslať na SP. SP ma nejakú lehotu na odpoved… ak chcu mat mamičky RP skôr, je lepšie to úradu prace dať spolu so žiadosťou ale nemusia.
@lilinka88 nezmenilo, písala som, ze ho nepýta, ale potrebuje. “V prípade nároku na materské, ktoré vzniklo a bolo vyplácané v SR sociálnou poisťovňou sa potvrdenie nevyžaduje (úrad potvrdenie vyžiada prostredníctvom elektronickej komunikácie so sociálnou poisťovňou).”
Úrad tieto informácie nevidí, ale elektronicky žiada.

@gabika108 si v pracovnom pomere? teda nastupila si normalne do prace?