icon

Je možné opatrovanie člena rodiny počas materskej?

gretushka
Dnes o 13:45

Dobrý deň . Chcem opatrovať môjho deda , keď mi končí materská . Alebo dá sa to aj popri materskej , nezoberia mi "materskú" ?

anonym_e713c9
Dnes o 13:49

Asi myslis rodicovsky prispevok teda si doma a staras sa o dieta, tak pani bude zaujimat ako sa chces starat plnohodnotne o dedka

anna777115
Dnes o 13:50

Dedko potrebuje na opatrovanie odkazanost a vsetky lekarske posudky a správy, či má vobec nárok na opatrovanie.

melanta
Dnes o 13:55
@anonym_e713c9

Asi myslis rodicovsky prispevok teda si doma a staras sa o dieta, tak pani bude zaujimat ako sa chces starat plnohodnotne o dedka

@anonym_e713c9 WTF? To je čo za logiku? Počas čerpania RP je možné plnohodnotne pracovať a dieťa môže byť v jasliach. Čerpanie RP nie je podmienené starostlivosťou o dieťa.

slavomira236
Dnes o 13:56

@gretushka to budes stihat denne sa venovat 24 hodim dedovi sj dietatu? Zadarmo mozes..ak chces normalne olptrovat to potrebujes pobehat s dedom lekarov vybavit papiere...ci mu schvalia ci nie

melanta
Dnes o 13:57

@gretushka podľa profilu máš takmer 2 ročné dieťa, takže materský príspevok už vyše roka nepoberáš. Poberáš rodičovský. A áno, môžeš poberať rodičovský príspevok aj opatrovateľský.

melanta
Dnes o 13:58
@slavomira236

@gretushka to budes stihat denne sa venovat 24 hodim dedovi sj dietatu? Zadarmo mozes..ak chces normalne olptrovat to potrebujes pobehat s dedom lekarov vybavit papiere...ci mu schvalia ci nie

@slavomira236 ďalšia múdra. A čo matky, ktoré počas poberania rodičovského pracujú? Podľa tvojej logiky majú chodiť do práce zadarmo, lebo majú rodičovský. Žena môže počas poberania rodičovského príspevku normálne plnohodnotne pracovať. Takže môže aj opatrovať.

mondolina
Dnes o 14:03
@slavomira236

@slavomira236
prečo zadarmo? počas RP do 3 rokov dieťaťa, môžeš aj pracovať, aj dieťa môže byť v zariadení.
takže prečo by nemohla opatrovať?

slavomira236
Dnes o 14:31
@melanta

@slavomira236 ďalšia múdra. A čo matky, ktoré počas poberania rodičovského pracujú? Podľa tvojej logiky majú chodiť do práce zadarmo, lebo majú rodičovský. Žena môže počas poberania rodičovského príspevku normálne plnohodnotne pracovať. Takže môže aj opatrovať.

@melanta ja nepisem ze nemoze. No ak ma dedo 24 hodinove opatrovanie tak tu moze byt problem ak spolu neziju v domacnosti..

slavomira236
Dnes o 14:31
@mondolina

@slavomira236
prečo zadarmo? počas RP do 3 rokov dieťaťa, môžeš aj pracovať, aj dieťa môže byť v zariadení.
takže prečo by nemohla opatrovať?

@mondolina tym zadarmo som myslela ze ak mu neschvalia najprv mu to musia tomu dedovi schvalit opatrovanie

slavomira236
Dnes o 14:33
@melanta

@melanta a tiez musia mu to schvalit aby to nerobila zadarmo..

jamimo
Dnes o 14:37

@gretushka tu pozri, či spĺňaš podmienky.
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Prvý krok je vybavenie integrovaného posudku, v ňom stupeň odkázanosti, od toho sa určuje výška príspevku a možnosti. Informuj sa na UPSVaR
https://www.employment.gov.sk/sk/uvodna-stranka...
Držím palce.

melanta
Dnes o 15:20
@slavomira236

@melanta a tiez musia mu to schvalit aby to nerobila zadarmo..

@slavomira236 ale autorka sa dotazuje na poberanie rodičovského a opatrovateľského príspevku súčasne. Nerieši schvaľovanie opatrovateľského, tak nechápem potrebu rozoberať to.

melanta
Dnes o 15:22
@slavomira236

@melanta ja nepisem ze nemoze. No ak ma dedo 24 hodinove opatrovanie tak tu moze byt problem ak spolu neziju v domacnosti..

@slavomira236 autorka sa dotazuje na poberanie rodičovského a opatrovateľského príspevku súčasne. Zbytočne sem ťahať úvahy o tom, či ide o opatrovanie 24 hodín alebo pol dňa. Otázka autorky je jasná. To, čo tu stále riešiš, sú len tvoje dohady, keďže autorka k tomu nič nepíše.

kvetka22
Dnes o 15:35

Áno je to možné, poberala som rodičovský na jedno dieťa a opatrovateľský na druhé

euka210
Dnes o 19:07

@gretushka myslim, ze ano. Ja som pocas rodicovskej brala aj opatrovatelsky na svokra, lebo svokra vtedy este nemohla. To bolo pred cca 10r.

bosorkabb
Dnes o 19:13

Kľudne môžeš poberať opatrovateľský príspevok aj rodičovský príspevok dokonca aj materskú popri OP. Mala som to tak a žiaden problém.