Je možné opatrovanie člena rodiny počas materskej?
Dobrý deň . Chcem opatrovať môjho deda , keď mi končí materská . Alebo dá sa to aj popri materskej , nezoberia mi "materskú" ?
Dedko potrebuje na opatrovanie odkazanost a vsetky lekarske posudky a správy, či má vobec nárok na opatrovanie.
Asi myslis rodicovsky prispevok teda si doma a staras sa o dieta, tak pani bude zaujimat ako sa chces starat plnohodnotne o dedka
@anonym_e713c9 WTF? To je čo za logiku? Počas čerpania RP je možné plnohodnotne pracovať a dieťa môže byť v jasliach. Čerpanie RP nie je podmienené starostlivosťou o dieťa.
@gretushka to budes stihat denne sa venovat 24 hodim dedovi sj dietatu? Zadarmo mozes..ak chces normalne olptrovat to potrebujes pobehat s dedom lekarov vybavit papiere...ci mu schvalia ci nie
@gretushka to budes stihat denne sa venovat 24 hodim dedovi sj dietatu? Zadarmo mozes..ak chces normalne olptrovat to potrebujes pobehat s dedom lekarov vybavit papiere...ci mu schvalia ci nie
@slavomira236 ďalšia múdra. A čo matky, ktoré počas poberania rodičovského pracujú? Podľa tvojej logiky majú chodiť do práce zadarmo, lebo majú rodičovský. Žena môže počas poberania rodičovského príspevku normálne plnohodnotne pracovať. Takže môže aj opatrovať.
@slavomira236
prečo zadarmo? počas RP do 3 rokov dieťaťa, môžeš aj pracovať, aj dieťa môže byť v zariadení.
takže prečo by nemohla opatrovať?
@slavomira236 ďalšia múdra. A čo matky, ktoré počas poberania rodičovského pracujú? Podľa tvojej logiky majú chodiť do práce zadarmo, lebo majú rodičovský. Žena môže počas poberania rodičovského príspevku normálne plnohodnotne pracovať. Takže môže aj opatrovať.
@melanta ja nepisem ze nemoze. No ak ma dedo 24 hodinove opatrovanie tak tu moze byt problem ak spolu neziju v domacnosti..
@slavomira236
prečo zadarmo? počas RP do 3 rokov dieťaťa, môžeš aj pracovať, aj dieťa môže byť v zariadení.
takže prečo by nemohla opatrovať?
@mondolina tym zadarmo som myslela ze ak mu neschvalia najprv mu to musia tomu dedovi schvalit opatrovanie
@melanta a tiez musia mu to schvalit aby to nerobila zadarmo..
@gretushka tu pozri, či spĺňaš podmienky.
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Prvý krok je vybavenie integrovaného posudku, v ňom stupeň odkázanosti, od toho sa určuje výška príspevku a možnosti. Informuj sa na UPSVaR
https://www.employment.gov.sk/sk/uvodna-stranka...
Držím palce.
@melanta a tiez musia mu to schvalit aby to nerobila zadarmo..
@slavomira236 ale autorka sa dotazuje na poberanie rodičovského a opatrovateľského príspevku súčasne. Nerieši schvaľovanie opatrovateľského, tak nechápem potrebu rozoberať to.
@melanta ja nepisem ze nemoze. No ak ma dedo 24 hodinove opatrovanie tak tu moze byt problem ak spolu neziju v domacnosti..
@slavomira236 autorka sa dotazuje na poberanie rodičovského a opatrovateľského príspevku súčasne. Zbytočne sem ťahať úvahy o tom, či ide o opatrovanie 24 hodín alebo pol dňa. Otázka autorky je jasná. To, čo tu stále riešiš, sú len tvoje dohady, keďže autorka k tomu nič nepíše.
Áno je to možné, poberala som rodičovský na jedno dieťa a opatrovateľský na druhé
Kľudne môžeš poberať opatrovateľský príspevok aj rodičovský príspevok dokonca aj materskú popri OP. Mala som to tak a žiaden problém.

Asi myslis rodicovsky prispevok teda si doma a staras sa o dieta, tak pani bude zaujimat ako sa chces starat plnohodnotne o dedka