icon

Je možné poberať maródku a zároveň rodičovský príspevok?

ayuska1986
3. mar 2015

Ahojte mamičky. Snáď mi budete vedieť poradiť. Malá bude mať v auguste 3 roky, pracujem od jej 2 rokov. Teraz sa snažíme o druhé. Chcem sa dať potom vypísať. Je možné poberať PN a zároveň aj rodičák? Nebudú to brať tak, že ešte nemá 3, takže sa nemusím dávať vypisovať a tým pádom mi nebudú platiť PN-ku? Ďakujem za Vaše rady a postrehy 🙂

tinka1987
3. mar 2015

Môžeš poberať rodičovský príspevok aj PN súčasne.

ivetlo
3. mar 2015

Budeš mať náurok na PN lebo ty odvádzaš, teda tvoj zamestnávateľ za teba odvádza odvody do zdravotnej poisťovne. Určite budeš mať nárok.

marcer
3. mar 2015

Zdravím,viete mi niekto poradiť,skoncila mi rodičovska,dieta dovršilo 3 roky,mala som sa vratit do prace ale z mojich zdravotnych problémov som nemohla nastupit tak som musela ist na PN.Zaroven mam aj chorlave dieta,tak mi odporucili požiadat o prdlzenie rodicovskej dovolenky,ktoru mi na zaklade choreho dietata aj schvalili.Len neviem co mam teraz robit,ked ja este z mojich zdravotnych problémou nemožem ukonciť PN a ci možem poberat aj nemocenske davky a rodičovsky prispevok,že ako mam postupovat dalej?:( Mam oznamit aj zamestnavatelovi že mi predlžili rodicovsku do 6 rokov a že ked aj ukoncim PN,tak nebudem moct pracovat,možu mi dat vypoved?
Dakujem

niki212
4. mar 2015

Mozem sa aj ja opytat? Momentalne som na PN, dnes mi dal gynekolog papier ohladom materskej.... s najvacsou pravdepodobnostou na nu vsak nemam narok (aj ked som zamestnana, nemam odpracovany pozadovany pocet dni). Povedal mi, aby som uz ukoncila PN ( na tu ma vypisal obvodny) Nie je teda zbytocne ukoncit PN? Rodicovsky sa aj tak vyplaca len odo dna narodenia dietata... a ak by som ostala PN do porodu, dostanem aspon nieco. Dakujem za rady.

gabinecka_
4. mar 2015

Dá sa to takto -ty budeš na PN - budeš poberať maródku a tvoj manžel rodičák na dieťa do 3 rokov. Aj my sme to tak mali. Avšak keď nastúpiš na materskú s bábätkom musí manžel prestať poberať rodičák.

evittam
4. mar 2015

@ivetlo Odvody do ZP nemaju s narokom na PN nic spolocne. PN vyplaca SP.😉

pamaja1
4. mar 2015

@niki212 uvazujes spravne, kedze nemas narok na matersku, tak mas narok na pn, takze neukoncovat pn, a dr.to takto vysvetli