Je možné vrátiť sa na rodičovskú dovolenku?
Dobry den,
Syn ma momentalne 2 roky a 2 a pol mesiaca.
Do prace som sa vratila 1.2.2024 s tym, ze malo dojst k zvyseniu platu a odovzdanie agendy po kolegyni ktora ma zastupovala pocas materskej a rodicovskej.
Plat mi bude navyseny ale inym sposobom, agenda mi nebola odovzdana.
Tym , ze so sklamana a neboli dodrzane odkomunikovane veci, som sa rozhodla pre vratenie na rodicovsku.
Je pravda , ze musim oznamit minimalne 4 tyzdne pred nastupom termin odchodu na rodicak?
Ako to je pocas doby, kym nenastupim, moze ma zamestnavatel vyhodit?
Dakujem
@monca278 podľa mňa ak si nič nepodpísala, teda nanastúpila fyzicky do práce aj po oznámení,že sa vraciaš, môžeš napísať list-oznámenie o pokračovaní v RD do 3rokov dieťaťa, ty si vlastne stále na RD aj počas komunikácie s zame-ľom, pokiaľ fakt nenasúpiš fyzicky na svoju pozíciu...nerušila si poberanie rodičáku, dúfam?
@monca278 ahoj tak ako ste dopadla ..pretože aj ja teraz riešim odchod naspäť na rodicak tak by som chcela info prosím .. ďakujem

@monca278 áno mesačne oznámenie je pravda. Z akého dôvodu by ťa vyhodil? Na to sú paragrafy. Skús sa priamo dohodnúť, že na koľko ti neodovzdali agendu (teraz robíš niečo iné?), tak sa chceš vrátiť na RD do 3r veku dieťa.