icon

Je nutné informovať zamestnávateľa o predĺženej rodičovskej?

12. aug 2025

Ahojte, prosím vás tie co ste na predĺženej rodičovskej platenej s dieťaťom a chodíte popritom do prace, je potrebné oznámiť zamestnavatelovi keď chcem nastúpiť do práce ze som aj na predĺženej rodičovskej?

lienka.7
12. aug 2025

@anonym_autor nie. Lebo na predĺženej rodicovskej nie si, keďže také neexistuje. Poberas už len predĺžený RP. Rodičovská ti konci 3 rokom dietata, či si doma alebo v praci.

autor
12. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor nie. Lebo na predĺženej rodicovskej nie si, keďže také neexistuje. Poberas už len predĺžený RP. Rodičovská ti konci 3 rokom dietata, či si doma alebo v praci.

@lienka.7 keďže som po troch rokoch nenastúpila do prace ale som šla na predĺženy rodičovský zo zdravotných.dovododov tak moj zamestavatel vedel ze som na predlzenom a teraz chcem nastúpiť do práce ale stale poberam príspevok tak ma veľmi nechcú vziať lebo ze som stale na RP a poberam. Ale keď sa ma pýtali ci este som na Rodicovskom tak som nechcela klamať ze nesom

pe_mi
12. aug 2025
@anonym_autor

@lienka.7 keďže som po troch rokoch nenastúpila do prace ale som šla na predĺženy rodičovský zo zdravotných.dovododov tak moj zamestavatel vedel ze som na predlzenom a teraz chcem nastúpiť do práce ale stale poberam príspevok tak ma veľmi nechcú vziať lebo ze som stale na RP a poberam. Ale keď sa ma pýtali ci este som na Rodicovskom tak som nechcela klamať ze nesom

@anonym_autor prečo sa im to nepozdáva ,že ďalej poberaš.
Veď to je bežná prax,že ženy robia ,aj keď poberajú.
Či z toho hľadiska sa im to nepáči , že budeš v práci často chybat,kvôli zdrav.stavu dieťaťa

lienka.7
12. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prepáč, ale nemám silu sa s tebou hádať. Pokial chceš nastúpiť do práce, mesiac predtým to písomne oznámis v praci a nastupis. To, ze poberas predĺžený RP zo zdravotných dôvodov nie je prekážka. Ešte raz, na rodičovskej dovolenke už nie, ta ti skončila 3 rokom dietata.

autor
12. aug 2025
@pe_mi

@anonym_autor prečo sa im to nepozdáva ,že ďalej poberaš.
Veď to je bežná prax,že ženy robia ,aj keď poberajú.
Či z toho hľadiska sa im to nepáči , že budeš v práci často chybat,kvôli zdrav.stavu dieťaťa

@pe_mi no aj kvoli tomu ze sa boja ze ked bude dieta chore budem casto na ocr, lebo vraj zeny to tak zneuzivaju v praci teraz, a vraj načo ma do prace keď mam prijem

draik
12. aug 2025

@lienka.7
Bol by som opatrný so závermi, ktoré tvrdíte.
Celkom by ma teda zaujímalo, aký status podľa Vás zadávateľka má.
Možno Vás to prekvapí, ale pri nepriaznivom zdravotnom stave dieťaťa je RD možná až do 6. roku.

draik
12. aug 2025

Vy oznámite mesiac vopred návrat z RD. To, že ešte poberáte predĺžený RP, je Vaša súkromná vec. Nie je povinnosťou byť na RD celý čas, aj matky zdravých detí sa môžu vrátiť a niektoré vracajú pred 3. rokom veku dieťaťa.