Je nutné informovať zamestnávateľa o predĺženej rodičovskej?
Ahojte, prosím vás tie co ste na predĺženej rodičovskej platenej s dieťaťom a chodíte popritom do prace, je potrebné oznámiť zamestnavatelovi keď chcem nastúpiť do práce ze som aj na predĺženej rodičovskej?
@anonym_autor nie. Lebo na predĺženej rodicovskej nie si, keďže také neexistuje. Poberas už len predĺžený RP. Rodičovská ti konci 3 rokom dietata, či si doma alebo v praci.
@lienka.7 keďže som po troch rokoch nenastúpila do prace ale som šla na predĺženy rodičovský zo zdravotných.dovododov tak moj zamestavatel vedel ze som na predlzenom a teraz chcem nastúpiť do práce ale stale poberam príspevok tak ma veľmi nechcú vziať lebo ze som stale na RP a poberam. Ale keď sa ma pýtali ci este som na Rodicovskom tak som nechcela klamať ze nesom
@lienka.7 keďže som po troch rokoch nenastúpila do prace ale som šla na predĺženy rodičovský zo zdravotných.dovododov tak moj zamestavatel vedel ze som na predlzenom a teraz chcem nastúpiť do práce ale stale poberam príspevok tak ma veľmi nechcú vziať lebo ze som stale na RP a poberam. Ale keď sa ma pýtali ci este som na Rodicovskom tak som nechcela klamať ze nesom
@anonym_autor prečo sa im to nepozdáva ,že ďalej poberaš.
Veď to je bežná prax,že ženy robia ,aj keď poberajú.
Či z toho hľadiska sa im to nepáči , že budeš v práci často chybat,kvôli zdrav.stavu dieťaťa
@anonym_autor prepáč, ale nemám silu sa s tebou hádať. Pokial chceš nastúpiť do práce, mesiac predtým to písomne oznámis v praci a nastupis. To, ze poberas predĺžený RP zo zdravotných dôvodov nie je prekážka. Ešte raz, na rodičovskej dovolenke už nie, ta ti skončila 3 rokom dietata.
@anonym_autor prečo sa im to nepozdáva ,že ďalej poberaš.
Veď to je bežná prax,že ženy robia ,aj keď poberajú.
Či z toho hľadiska sa im to nepáči , že budeš v práci často chybat,kvôli zdrav.stavu dieťaťa
@pe_mi no aj kvoli tomu ze sa boja ze ked bude dieta chore budem casto na ocr, lebo vraj zeny to tak zneuzivaju v praci teraz, a vraj načo ma do prace keď mam prijem
Vy oznámite mesiac vopred návrat z RD. To, že ešte poberáte predĺžený RP, je Vaša súkromná vec. Nie je povinnosťou byť na RD celý čas, aj matky zdravých detí sa môžu vrátiť a niektoré vracajú pred 3. rokom veku dieťaťa.

@anonym_autor nie. Lebo na predĺženej rodicovskej nie si, keďže také neexistuje. Poberas už len predĺžený RP. Rodičovská ti konci 3 rokom dietata, či si doma alebo v praci.