icon

Je otec na rodičovskej dovolenke lenivý alebo moderný?

15. máj 2025

zeny, dievky, mamičky, otovia - idem si po radu, povzbudenie, vysmech.....mám 28 rokov a idem na rodičovsku. Doma sme sa s partnerkou dohodli že po materskej pôjde naspäť do roboty a ja si zoberem syna na starosť. V práci sa mi za to smejú, robia si srandu že idem oddychovať, že budem doma ako žena a že to mám za odmenu. Niektorí vravia že by to v živote neurobili, že by sa hanbili a že chlapská robota je zarábať peniaze nie prebaľovať plienky. Fakt ma to niekedy serie. JChcem byť pri malom, naučiť ho veci, byť s nim cez deň, nie len večer keď už padá od únavy. prečo to niektorí berú ako útek z roboty alebo že som mäkký? Má niekto podobnú skúsenosť?

Strana
z2
cyberk
15. máj 2025

Nemam, casto stretavam otecka s kocikom v doobednych hodinach vonku, a je mi to jedno. Asi zijes na dedine, kde kazdy kazdeho furt riesi 🫣 nevsimaj si to, oni mali asi neschopnu zenu, ktora nevedela zarabat tak museli driet v praci..

ruzasipova
15. máj 2025

V mojom okoli velmi vela muzov slo na rodicovsku. Aj moj vlastny. Podla mna je to super.

sense
15. máj 2025

Muž mojej kolegyne ostal doma . A ona šla spať do práce. Rozhodli aj to že ona zarábala viac. Ale teda on sa plnohodnotné postaral nielen o dieťa kým bola v práci ale aj o celú domácnosť.
A bežné vidím na ihrisku otcov s kočíkom či deťmi sa hrať na ihrisku

komplikovana
15. máj 2025

Ako utek si to predstavuju preto, lebo to iste si myslia o zenach na materskej - valaju si sunky doma. Nechapem co je zle na tom, ze sa budes starat o vlastne dieta - budovat s nim vztah, ucit ho nove veci. Drzim palce a reci v robote si nevsimaj. Hanbit by sa mali oni za take debilne reci.

lapersefona
15. máj 2025

Smeju sa preto lebo nemaju sajnu ani o tom, ze to nie je dovolenka . Nepocuvaj ich. Klobuk dole pre tebou

natalka13
15. máj 2025

Toto chlap nepisal.

zuzkaa1991
15. máj 2025

Cakam druhe dieta a moj muz tiez pôjde na matersku aj z finančného hľadiska mu vychadza dobre ale ide ked bude mat.male po 2r kedze sam vie ze sa o neho postará plus pracuje kazdy den od rana do vecera takze ano doprajem nech si "oddychne" doma tych 6m v dnešnej dobe nic výnimočne a ti co sa smeju su nevyzreti a a nechapu system ze mozu dostať viac než zarobia ;) a. Byt doma a budovať vztah dietatom....prve dieta muz videl denne max hodinu dve kedze chodi vecer domov a večerný spanok bol fixny pre dieta ked je staršia tak uz travia viac casu
Aj manzelov kolega bol na materskej a maju druhe co budúci rok opat ide

autor
15. máj 2025
@ruzasipova

V mojom okoli velmi vela muzov slo na rodicovsku. Aj moj vlastny. Podla mna je to super.

@ruzasipova nemava slabe chvile ze by si povedal ze zle urobil

autor
15. máj 2025
@natalka13

Toto chlap nepisal.

@natalka13
svoje pohlavie rozoznam. a prisiel som sa poradiť a ziskat postrehy od tych co to tak maju

som_realistka
15. máj 2025

V mojej praci za ostatnych 5 rokov isli na MD vsetci kolegovia, ktorim sa narodili deti. A do prace prisli ze konecne idem iba pracovat, a to su mili chlapi sikovni ale sami vedia ze MD je niekedy robota jak v bani. 😀

zmrzlinka2021
15. máj 2025

Tvoji kolegovia sú zadubenci žijúci v stredoveku.

som_realistka
15. máj 2025

Aby to nebolo zle pochopene, nikdy nevyhladovali, ze idem oddychovat, len uznali, ze zazit to naozaj je vyborne pre nich aj dieta ale nesmierne namahave.

liliblacky
15. máj 2025

môj muž ostal na materskej (ale ja som tiež s druhým) a sám mi po pár dňoch povedal, že obdivuje všetky ženy, že je to masaker, že už chápe, keď som mu vravela, že chodí do prace oddychovať 😀 a zaroven sám povedal, že neľutuje, že videl dcéru predtým len večer, niekedy ani nestihol aj zaspala skôr. Teraz sme sa dohodli, že ide aj na druhý so synom 😀

janetinka27
15. máj 2025

Pisala zena.ale preco?

bolarazjedna
15. máj 2025

Môjho manžela kolegovia a kolegyne jednoznačne podporovali, aby šiel na materskú. Nikto sa mu nevysmieval. To skôr on s tým nebol stotozneny zo začiatku.
Posiluj svoje sebavedomie, aby ťa nerozhodili názory druhých. Ty stojíš za tvojim postojom, vieš prečo to robíš a aký zmysel to dava pre teba, pre tvoje dieťa aj pre manželku. Ostatní ľudia môžu mať na veci iný názor, a je to v poriadku, ty im názor neberieš. Nemusíš mať rovnaký názor, a je to úplne v poriadku (pokiaľ nerobíš nič protizákonné, alebo nemorálne, neetické).

sara07
15. máj 2025

divím sa že stále ešte prevlada tento názor , chápala som to zo začiatku, náhodou je to super, je to tvoj život alebo kolegov ? ked ste sa dohodli a tebe to vyhovuje prečo nie ?

aliaray1
15. máj 2025

Aj moj manzel je na materskej a po roku jeho skusenost je taka, ze to bolo to najlepsie co mohol spravit, lebo by sa s detmi nikdy tak nezblizil ako teraz. My sme doma obaja, cakame uz 3tie. Manzel nastupil ked mala starsia 2r a narodila sa mladsia. Povedal mi aj to, ze vela pochopil, vybudoval si so starsou vztah na dovere a naucil sa prehliadat hluposti a ze je to velmi tazke, ale to najkrajsie na svete a ze toto by doprial kazdemu. Dcerky (obe) ho zboznuju, a ked uz len ide vyhodit smeti, obe ho cakaju pri dverach ze kedy uz len dojde 🥰

modrahruska
15. máj 2025

Poznam 2 znamych ktori isli na RD, jeden preto ze zena zaraba nasobne viac a druhy preto, ze si tiez chcel vyskusat starat sa o dieta. Nevidim na tom ani v jednom pripade nic zle. Castokrat dokonca vidavam muzov pravidelne doobeda s detmi, takze je mozne ze je takych otcov ovela viac ako by sa mohlo na prvy pohlad zdat. Nedaj sa znechutit nejakymi zadubencami v robote, je to len vasa vec. Nie kazdy muz na to je, ale ak ano, smelo do toho. Nezijeme v stredoveku, doba pokrocila. Druhym dychom ale musim dodat, ze este vela muzov si mysli ze je to naozaj dovolenka a obcas sa stane ze sa rychlo vratia po vytriezveni do prace.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2025

Od vcera sa na MK roztrhlo vrece s temami o tom, ci je MD/RD dovolenka. Zrejme niekto na poslednu chvilu zhana prieskum do bakalarky😉

stvura
15. máj 2025

Ja ti v dobrom zavidim...mam uz vacsie deti, takze vtedy nejaka otcovska dovolenka nebola...moj manzel by urcite siel, moji nemecki kolegovci si takto spolu pekne vybrali par vzdy tri tyzdne a sli na dovolenku - cestovat s dietatom. Urcite je to dobra vec, kolegov mas malichernych blbcov. Ja mam dvoch znamych co takto sli na otcovsku a vela im to dalo, ten vztah s detmi je potom uplne niekde inde.

estellas
15. máj 2025

Dieťa potrebuje aj otca. Je super že chceš tráviť čas s dieťaťom. Nevidím na tom nič negatívne.

maryetta
15. máj 2025

Za mna je to super ak je tato moznost.
Dieta si buduje vztah aj s otcom-a naopak. A hlavne aj ako chlap si uvedomi co taka nonstop starostlivost obnasa. Samozrejme aj domacnost co treba.
Mnohi si myslia ze dovolenka tak sa nic nerobi.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
marsmykkok
15. máj 2025

Skade si? Predpokladám že nie Bratislava, ale nejaká oblasť rázovitejšia kde väčšina ľudí má stále názory ako v roku 1950-aj kolegovia... Práve z finančného hľadiska je pre rodinu dobré ak matka nevypadne na 3 roky, ale vráti sa skôr do práce a prestriedajú sa, lebo tých pár mesiacov čo je aj jeden aj druhý na MD im nespôsobí v práci kariérny pokles. Teda určite chod.

radkaradix
15. máj 2025

ak si chlap, tak vies, aki su chlapi a nechapem, preco sa cudujes, ze si ta doberaju.. to predsa chlapi robia.. ved im povedz, ze dobre vies, ze len zavidia, ze si trochu oddychnes od prace, ale na druhej strane, som si ista, ze sa budes po polroku do prace velmi tesit :D

zuzana9393
15. máj 2025

Je to skvelé a na ostatných sa vykašli. Uži si tu ,,dovolenku,, a tak to povedz aj im. Bude to úžasný a náročný čas zároveň. Môj muž bol na materskej so starším a ja s mladším. Ich vzťah sa dostal na celkom inú úroveň. A keď je možnosť,tak prečo nevyužiť. To je to isté,akoby si sa niekomu smial zato,že si vzal pn. Čo ste v škôlke?

eviq
15. máj 2025

Vyser sa na nich a uži si to. Sú to burani. 🙂

pralinka25
15. máj 2025

odkedy to zaviedli vsetky rodiny s detmi co poznam to vyskusali otcovia. aj kolegovia aj kamosi.

mane01
15. máj 2025

Na Slovensku je stale kopec primitivnych chlapov, ktori sa zabudli v minulom storoci… su to idioti, nic si z nich nerob. Ja pracujem v IT, moji kolegovia su prevazne velmi vzdelani a inteligentni, moderni muzi. Kazdy jeden vyuzil otcovsku a mnohi bezne ostavaju s detmi na očr. Lebo to dieta je aj ich! Takze sa maju rovnako starat oň ako manzelka. Manzelka nie je opatrovatelka ani pomocnica v domacnosti! Ja si vazim muzov, ako si ty. Lebo byt doma s dietatom nie je oddych, naopak, je to praca nonstop. A velmi narocna. Je skvele, ze si schopny a ochotny ist do toho napriek stale silnych stereoptypom v tejto krajine. Drzim palce!

bg92
15. máj 2025

sice mi to pride ako fake tema (muz to nepisal) ale vyjadrim sa - smeju sa na tom iba primitivni muzi - to vyjadruje ich postoj, myslia si ze osoba na materskej nic nerobi a vala si sunky, je na dovolenke a ze staroslivost o dieta je podradna praca.... uprimne lutujem manzelky takychto muzov, nechapem ze si vobec niekoho taki zadubenci najdu.
na otcovsku chodia rozhladeni muzi, ktori chcu mat vztah s dietatom a toto BREMENO (NIE DOVOLENKU!!!) chcu prevziat aspon chvilu na seba. ale to primitivom nevysvetlis. a popravde neviem naco sa s nimi o tom bavis... popravde taketo primitivne nazory som vo svojom okoli nepocula, skor sa muzi boja ze to nezvladnu

Strana
z2