icon

Jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa

5. sep 2025

ahojte chcela by som sa opytat aj vy ste mali taky problem ze na urade vam povedali ze potrebuju potvrdenie od vseobecneho lekara vasho ze ste jeho pacientka lebo v systeme to neevyduju ?? ja som ostala v šoku lebo nikdy si toto odomna nepytali viac ludi som sa spytala a nikdy toto neriesili ako nechapem tento dôvod preco chcu aj od vseobecneho lekara ked sa potvrdzoval len gynekolog a pediater :/ nic v zlom ale racej mohol ostat papierovy system ako toto automaticky ked teraz rychlo vybavovat :/

michaela789
5. sep 2025

Nestalo sa mi to ale chybu by som hľadala asi v evidencii lekára. Asi ťa nenahlásil alebo čo. Ešte som nepočula o takomto niečom. Menila si lekára od posledného pôrodu?

gabus543
5. sep 2025

@anonym_autor rodila som pred 2 rokmi a nikto nič také po mne nežiadal, všetko šlo elektronicky a mne len cinkli € na účet,som zvedavá ako to bude teraz keď ma čaká pôrod v októbri

anonym_5b5578
5. sep 2025

@anonym_autor ano niekedy tento doklad vyzadovali papierovo, ale ked lekar nezaevidoval dieta do systemu tak nemaju z kade vediet. Chyba lekara nie uradu

sajmonka_1216
5. sep 2025

Aj mne už v roku 2022 prišli peniaze samé na účet.

katus87
5. sep 2025

Dohoda z lekárom je jedna zo 4 podmienok nároku na príspevok a ano stáva sa v našom systéme, že nám niektoré údaje bohužiaľ nenabehnu. Nie je to naša chyba, ale mohlo sa stať, že lekári ci uz všeobecní, alebo pediatri do systému nenahodili dohody. A tiež by sme boli radi, keby sa vrátil stary systém.

autor
6. sep 2025
@katus87

Dohoda z lekárom je jedna zo 4 podmienok nároku na príspevok a ano stáva sa v našom systéme, že nám niektoré údaje bohužiaľ nenabehnu. Nie je to naša chyba, ale mohlo sa stať, že lekári ci uz všeobecní, alebo pediatri do systému nenahodili dohody. A tiež by sme boli radi, keby sa vrátil stary systém.

@katus87 je to mozne ale nemala som s tym problem v roku 2024 to islo perfektne a nic nechybalo a odrazu chyba zaujimave tiez uprimne mne chyba len vseobecni lekar pediatra mame

autor
6. sep 2025
@anonym_5b5578

@anonym_autor ano niekedy tento doklad vyzadovali papierovo, ale ked lekar nezaevidoval dieta do systemu tak nemaju z kade vediet. Chyba lekara nie uradu

@gabus543
@anonym_5b5578 praveze od pediatra mame len moje chyba vraj moj vseobecny lekar rodila som minuly rok 2024 a tento rok a minuly rok nic takeho nebolo vsetko bolo poriadku

autor
6. sep 2025
@michaela789

Nestalo sa mi to ale chybu by som hľadala asi v evidencii lekára. Asi ťa nenahlásil alebo čo. Ešte som nepočula o takomto niečom. Menila si lekára od posledného pôrodu?

@michaela789 praveze som nemenila nic v roku 2024 mi same nabehli peniazky a problem nebol nikdy a teraz odrazu je problem lebo chcu vseobecneho mojho lekara a to od roku 2021 som nemenila

mirkam3
6. sep 2025
@gabus543

@anonym_autor rodila som pred 2 rokmi a nikto nič také po mne nežiadal, všetko šlo elektronicky a mne len cinkli € na účet,som zvedavá ako to bude teraz keď ma čaká pôrod v októbri

Rodila som v 12/2024 a bolo to ako píše aj @gabus543 - nikto nic nežiadal, nic som nikam nedokladovala, iba mi cinkli peniaze na ucte..

autor
6. sep 2025
@mirkam3

Rodila som v 12/2024 a bolo to ako píše aj @gabus543 - nikto nic nežiadal, nic som nikam nedokladovala, iba mi cinkli peniaze na ucte..

@mirkam3 ja som rodila tiez 2024 a nic som nemusela a teraz to odomna ziadaju vobec tento system nechapem