icon

Kedy a ako dostanem dokumenty k materskej?

12. máj 2025

Ahojte, od začiatku mája som na Materskej, papiere som ale zaniesla až 2.5 keďže 1.5 bol sviatok. Neviem ani koľko mi vypočítali tu materskú.. to mi príde nejaký papier? Ak áno tak do koľkých dní by mi mohol prísť? Ďakujem za odpovede.

izabela181
12. máj 2025

Majú na to 60 dni, alw tak so mesiaca príde určite 😊 mne napríklad materská prišla na účet skôr ako papier o výmere 🙈 áno príde papier kde bude suma, koľko vychádza materská na deň. Ak ste normálne pracovali, materská bude cca váš plat v cistom 😊 na internete sú aj rôzne kalkulačky, kde si viete cca vypočítať koľko to vyjde

autor
12. máj 2025
@izabela181

Majú na to 60 dni, alw tak so mesiaca príde určite 😊 mne napríklad materská prišla na účet skôr ako papier o výmere 🙈 áno príde papier kde bude suma, koľko vychádza materská na deň. Ak ste normálne pracovali, materská bude cca váš plat v cistom 😊 na internete sú aj rôzne kalkulačky, kde si viete cca vypočítať koľko to vyjde

@izabela181 áno pracovala som 3 roky ale keď som šla na PNku kvôli rizikovemu tehotenstvu tak som im to v práci oznámila a už mi nepredĺžili zmluvu. Ale bola som ešte v ochrannej lehote, tak mám nárok na materskú dúfam 😅😀

autor
12. máj 2025
@izabela181

@izabela181 a viem o tých kalkulačkach ale v práci nám akosi divne počítali hrubú mzdu. Mala som ju nízku a až potom k nej pripočítavali rôzne príspevky napríklad za poobedne a nočné zmeny ale hrubá mzda bola nízka 🤷‍♀️ tak ja neviem dúfam že mi aspoň viac vypočítajú ako rodičovský 😅