icon

Kedy mám podať žiadosť o rodičovský príspevok?

mariaola
24. jún 2025

Ahojte mamičky. Prosím viete kedy podať pred ukončením materskej žiadosť o rodičovský príspevok na úrade?
Keď volám, nezdvíhajú…

Ďakujem Vám krásne.

patka06
24. jún 2025

Minimálne mesiac pred ukončením materskej, ale môžeš aj skôr, aby stihli žiadosť spracovať a nezostala si bez príjmu.
Ak používaš OP s čipom, môžeš podať elektronicky
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...

katus87
24. jún 2025

Rodičak sa podáva v mesiaci v ktorom končí materská. Ak bude podaná žiadosť skôr, zamietajú to. Rodičovský príspevok je spracovaný celkom rýchlo.

mimuska328
24. jún 2025
@patka06

Minimálne mesiac pred ukončením materskej, ale môžeš aj skôr, aby stihli žiadosť spracovať a nezostala si bez príjmu.
Ak používaš OP s čipom, môžeš podať elektronicky
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...

@patka06 napísala si jej blbosť. Môže podať žiadosť až v deň kedy končí MD alebo deň na skončení. Skôr nie lebo ju pošlú do kelu alebo keď to podá online tak to zamietnu

patka06
24. jún 2025
@mimuska328

@patka06 napísala si jej blbosť. Môže podať žiadosť až v deň kedy končí MD alebo deň na skončení. Skôr nie lebo ju pošlú do kelu alebo keď to podá online tak to zamietnu

@mimuska328 Tak to asi funguje všade inak, online žiadosť vybavia rýchlejšie ako "papierovú", je to aj praktickejšie - vybavené za pár minúť doma a netreba nikam chodiť
To čo som napísala je aktuálne info od pracovníčky UPSVaR

mimuska328
24. jún 2025
@patka06

@mimuska328 Tak to asi funguje všade inak, online žiadosť vybavia rýchlejšie ako "papierovú", je to aj praktickejšie - vybavené za pár minúť doma a netreba nikam chodiť
To čo som napísala je aktuálne info od pracovníčky UPSVaR

@patka06 ja som si bola mesiac pred koncom MD dat žiadosť a vyhodili ma s tým ze sa nedá súvislé poberať MD a RD

patka06
24. jún 2025
@mimuska328

@patka06 ja som si bola mesiac pred koncom MD dat žiadosť a vyhodili ma s tým ze sa nedá súvislé poberať MD a RD

@mimuska328 Jasné, že nie súvisle. Žiadosť spracujú a vyplácať začnú po skončení MD.

patka06
24. jún 2025
@patka06

@mimuska328 Jasné, že nie súvisle. Žiadosť spracujú a vyplácať začnú po skončení MD.

@patka06 *súbežne

mimuska328
24. jún 2025
@patka06

@patka06 tiež som si myslela preto som to išla podať ale proste mi to nevzali. Ze mozem podať až po skončení MD

9lf9
24. jún 2025
@patka06

@patka06 nepises pravdu a na vsetkych uradoch to funguje vsade rovnako. Ine je, ked sa z RP prechadza na RP zo zdravotnych dovodov.

mariaola
autor
25. jún 2025

Fu, ďakujem, len som trochu zmetená. Podávať mám teda na úrade mesiac vopred, alebo v mesiaci ukončenia MD ?Mne končí materská k 30.8. 2025.

mimuska328
25. jún 2025
@mariaola

Fu, ďakujem, len som trochu zmetená. Podávať mám teda na úrade mesiac vopred, alebo v mesiaci ukončenia MD ?Mne končí materská k 30.8. 2025.

@mariaola mne konci MD dnes a idem poobede na úrad. Bola som tam pred mesiacom a poslala ma s tým do kelu ze môžem žiadať až po skončení MD bud v ten deň alebo až po

mariaola
autor
25. jún 2025
@mimuska328

@mariaola mne konci MD dnes a idem poobede na úrad. Bola som tam pred mesiacom a poslala ma s tým do kelu ze môžem žiadať až po skončení MD bud v ten deň alebo až po

@mimuska328 ďakujem.