Kedy očakávať príspevok pri narodení dieťaťa?
Dobrý deň chcela by som sa poradiť keď som 18.sep. podávala žiadosť na príspevok pri narodení dieťaťa neviete kedy mi cca príde?
@viki2212 pri najbližšom výplatnom termíne, čiže v októbri spolu s prídavkami.
od roku 2022 sa predsa žiadna žiadosť nepodáva.. je to platné od 1. 4. 2022. Rodila som 23 dní na to a peniaze mi prišli, malá ešte nemala ani mesiac a nedávala som žiadnu žiadosť.
od roku 2022 sa predsa žiadna žiadosť nepodáva.. je to platné od 1. 4. 2022. Rodila som 23 dní na to a peniaze mi prišli, malá ešte nemala ani mesiac a nedávala som žiadnu žiadosť.
@sajmonka_1216 presne, pokial viem, ani podmienka dozit sa 28 dni uz nie je. Ziadost sa tiez nepodava (jedine mozno v nejakych vynimocnych pripadoch, to neviem). Problem moze vzniknut ak zena nechodila riadne na poradne alebo odisla z porodnice bez dietata atd…
@sajmonka_1216 áno ale číslo účtu musíš ísť vypísať a podpísať papiere zadať rodné číslo telefón.čislo a vtedy sa to podáva na vyplatenie a to som chcela vedieť koľko to trvá
@sajmonka_1216 presne, pokial viem, ani podmienka dozit sa 28 dni uz nie je. Ziadost sa tiez nepodava (jedine mozno v nejakych vynimocnych pripadoch, to neviem). Problem moze vzniknut ak zena nechodila riadne na poradne alebo odisla z porodnice bez dietata atd…
@anavixy áno ale číslo účtu musíš ísť vypísať a podpísať papiere zadať rodné číslo telefón.čislo a vtedy sa to podáva na vyplatenie a to som chcela vedieť koľko to trvá
Od kedy príde na úrad hlásenie o narodení dieťaťa - je 60 dni na vybavenie. Keď sa nestíha môžu si aj predĺžiť lehotu
A nemá to nič s tým že si si bola nahlásiť číslo účtu. Ak si dostávala tehotenské zo soc.positovne, úrad práce vypláca na toto. Zvyčajne sa do poslednej chvíle čaká na vyjadrenie pediatra a gynekológa ktoré zadávajú do systémov
A nemá to nič s tým že si si bola nahlásiť číslo účtu. Ak si dostávala tehotenské zo soc.positovne, úrad práce vypláca na toto. Zvyčajne sa do poslednej chvíle čaká na vyjadrenie pediatra a gynekológa ktoré zadávajú do systémov
@anonym_4e7800 mýliš sa.. Musíš si ísť podpísať papier akou formou chceš príspevok vyplatiť a áno aj napísať číslo účtu.. Ja som poberala tehotenské, rodičak na staršie dieťa a napriek tomu som ten papier odniesť musela
@anonym_4e7800 bohužiaľ áno má dali mi na úrade papier kde musím zadávať rodné číslo,číslo účtu a telefóne číslo a je to brané ako žiadost 🙂 to že píšu že od to bolo zrušené nieje celkom pravda.
Od kedy príde na úrad hlásenie o narodení dieťaťa - je 60 dni na vybavenie. Keď sa nestíha môžu si aj predĺžiť lehotu
@anonym_4e7800 a 60 dní to nieje vraj to je so mesiaca už som si to zistila
@viki2212 no dobre keď si si to zistila 😃
@anonym_4e7800 áno na nete nájdeš všetko 🙂 volala som priamo s pani ktorá pracuje na úrade a ktorá to vybavuje 🙂
@viki2212 aj ja pracujem priamo na úrade práce, preto to píšem 🙈 no ok zbytočne tu vysvetľovať a podkladat tvrdenia keď vieš všetko najlepšie 😉

@viki2212 Ahoj mne sa zdá,že dieťa musí mať 28dní aby prišiel takže tak niekedy nabuduci mesiac čakaj ze pride