Kedy prejsť na rodičovskú?
Včera mi skončila materská dovolenka. Na rodičovský sa musím ísť prihlásiť dnes, alebo stačí aj v stredu?
a teraz čo?
@mataaa1988 na podanie ziadosti mas 6mes.
Naozaj?? čiže sa určite nič nestane, keď tam pôjdem v stredu? doplatia mi to?
Chod sa registrovat dnes. Predpokladam ze peniazky potrebujes ;) aj keby si mala cas ako pise vyssie, ale vet ze je lepsie prechadzat plynulo ako potom riesit so zdravotkou a sockou preco tak neskoro. Navyse ak nebudes registrovana v zdrav ako rodic na rodic. ver ze rychlo zacnu pytat korunky od teba. A ak si zamestnana, tiez lepsie prejst plynulo a oznamit ze si na rodicovskej( dolozit papierom) ako cakat a potom nahanat - zazila som, viem.
A na úrade práce vidia, či mi už skončila materská?
Doplatit ti to doplatia . to sa rata od 1. Dna spatne kedy sa staras o dieta. Len ak ti zamestnav.bude robit problemy-nevysvetlis.
@mataaa1988 samozrejme ze staci, preto je tam tam 6 mes lehota. Peniaze chodia aj tak mesiac pozadu a narok na ziadosti si uvedies nasledujucim dnom ako ti skoncila materska. a peniaze za 5/2017 pridu v 6/2017 v plnej vyske, RP sa nekrati ale je za cely mesiac aj ked splnas jeden den.
@mataaa1988
Na urade vobec nikoho nic nezaujima ci prides den pred alebo 3 po. Je to vsetko na tebe. Nakolko od nich potom dalej sa riesi socka a zdravotka (a inak este je potrebne sa zahlasit na dochodkovom, vola sa to inak nemozem si spomenut, ale aby ti bol cas doma zaratany do odprac.rokov) ak si este nebola.
jedna hovoríte tak, jedna tak.. tak ja teraz naozaj neviem.. :( na dôchodkovom som sa bola nahlásiť hneď, ako som išla na materskú, čiže to mám vybavené..
Tak uz iba rodicovsky hocikedy. Ale skoro :D a nezabudni na oznamovaciu povinnost zamestnavatelovi
zamestnávateľovi sa dáva nejaký papier, či čo?
@mataaa1988 zamestnavatelovi sa mesiac pred ukoncenim MD oznamuje, ze pokracujes na RD...
stačí iba ústne, či ako?
@mataaa1988 pisomne...vygoogli vzor na nete...
a vybavovala si si na úrade pred skončením, či po?
@mataaa1988 budem az po, lebo treba aj potvrdenie zo SP o poberani materskej, to vydaju az po skonceni MD...
aha, čiže najprv musím ísť na sociálku pre potvrdenie?
@mataaa1988 Zamestnavatelovi sa oznamuje pisomne aspon mesiac vopred,ze vtedy a vtedy to konci MD a nastupujes na RD.
Co sa tyka RP-staci ti ist kludne aj v stredu, nic sa nestane. Najskôr pôjdeš do SP pre potvrdenie o skončení MD. To budes potrebovat k ziadosti o RP-tu stiahni na nete a vypis. Potrebujes k nej aj kopiu RL. Samozrejme original potvrdenia o MD si nechaj. Potom treba ist este na ZP a SP sa prihlasit ako osoba starajuca sa o dieta so 6rokov. Hotovo.
*ti
jeeej ďakujem veľmi pekne ;)

Na rodicovsky si sa mala ist prihlasit v piatok.