Kedy si čerpať dovolenku ak som na rizikovom?
Viete mi povedať ako je to s dovolenkou ak som rok a pol v zamestnaní, išla som na PN a v 36tt idem na MD no v práci mi na začiatku roka naskočila dovolenka 18,5dňa. no v tomto roku mám odrobené len do marca a v aprily už som bola PN.neskracuje sa mi dovolenka vzhľadom na to že nemám odprac.celý rok?resp.kedy si ju môžem vyčerpať?
dovolenka sa ti kráti keď si dlhodobo na PN tuším za každých 100 dní práceneschopnosti o 1/12, ale to by ti mzdárka presne vypočítala. ja by som to urobila tak ako to bolo spomenuté v predchádzajúcom príspevku, tzn. by som dovolenku čerpala pred nástupom na MD. Len nerozumiem prečo ideš na MD až v 36 tt, to som ešte nepočula 😕
Pokiaľ si bola na PN viac ako 90, či 100 dní, tak sa ti dovolenka skráti o nejaký 1 deň, max. 1,5 dňa. Ja som si napr. ukončila PN, zobrala som si 5 dní dovolenky a potom som išla na MD. Dovolenka ti neprepadne. Mne odporučili v robote vybrať si ju v období medzi materskou a rodičovskou dovolenkou. Ale môžeš si ju vybrať kľudne aj po ukončení RD, keď nastúpiš do práce.
ja som si ju dala preplatit ked som skoncila matersku a prestupila na rodicovsku-cize po polroku dietata 😉
ja si dovolenku budem čerpat az po skončení rodičovskej dovolenky.....dovolenka ti ani po 3 rokoch neprepadne.

ahoj tak ked vieš presný deň nástupu na MD odpočítaj toľko dní koľko máš dovolenku a vtedy si daj ukončiť PN aj ja som to tak spravila 🙂