icon

Kedy žiadať o rodičovský príspevok kvôli škôlke?

11. júl 2024

Ahojte, chcem sa opytat. Od juna som sa musela zaevidovat na urad prace, budem dostavat podporu na 6 mesiacov, ale zaroven neprijali mojho syna do statnej skolky. Mozem plne vycerpat davku v nezamestnanosti do Novembra a az potom prejst na rodicovsky prispevok?

nina19833
11. júl 2024

nie. ked chce rodicovsky prispevok tak si poziadaj o predlzeny rodicovsky prispevok no drzim ti palce lebo to neschvaluju len tak kazdemu, ale musi na to byt padny zdravotny dovod.

martinkatinka
11. júl 2024

@nina19833 ona mysli nieco ine, chce rodicak z dovodu neprijatia uz 3-rocneho dietata do spadovej skolky.

domka222
11. júl 2024

@nina19833 ona nechce žiadať kvôli zdravotnému stavu,ale kvôli neprijatiu do škôlky

martinkatinka
11. júl 2024

Ja si myslim, ze toto nie je mozne. Bud poziadas od zaciatku roka alebo nic. A subezne poberat nemozes.

sandra151
11. júl 2024

Ja som v rovnakej situácii a budem poberať podporu od júna do novembra a potom prejdem na RD. Môžeš prejsť na RD aj od septembra a podpora sa ti zruší. Záleží co sa ti finančne viac oplatí 🙂

bbebe
11. júl 2024

nemozes poberat dve veci naraz. takze bud bude poberat rodicak otec dietata ( ale ten nizsi ak nebol na materskej a rodicovskej ) alebo budes poberat ty rodicak az po podpore

autor
11. júl 2024

@sandra151 dakujem, presne toto sa pytam. ❤️🙏🏻 Takze po vycerpani podopry (november 2024), mozem poziadat o rodicovsky a nemusim hned od septembra, ano? Nezrusi sa mi tym rodicovsky prispevok, ak podam ziadost neskor?

Normalne sa bude treba odhlasit aj z uradu prace, alebo staci podat ziadost o RP a rozhodnutie zo skolky a oni si to vybavia?
V rodicovskej dovolenke pokracujem alebo sa bude treba ist nadalej hlasit?
@bbebe

sandra151
11. júl 2024

Ono na úrade budeš zatiaľ evidovaná takže budeš chodiť na podpis a keď ti skončí podpora požiadas o RP a oni si to tam poriesia. Tlačiva su na stránke upsvr ale keď pôjdeš na posledny podpis tak ti to podla mňa pomôžu doriešiť. Aspoň ja to tak plánujem urobiť. A nárok ti nezanikne, rozhodnutie nesmie byť staršie ako 12 mesiacov takže to sa stíha.

autor
12. júl 2024

@sandra151 super, dakujem pekne!

nina19833
29. júl 2024

@martinkatinka to taketo od kedy funguje? kokso to ma nikto o tom neinformoval. mne automaticky zrusili rodicak ked dovrsil tri roky a vybavene 😲

letfenixa
29. júl 2024

@nina19833 odvlani.

sandra151
29. júl 2024

@nina19833 platí to len chvíľu a musia byť splnené podmienky, nie každý má nárok.

nina19833
31. júl 2024

@sandra151
@letfenixa no tak este ze tak 😀 inak by som penila 😀

lilinka88
31. júl 2024

@nina19833 nikto ani nie je povinný ťa o niečom informovať. Všetko je v médiách, na stránkach príslušných úradov,... keď nieco chceš, treba sa zaujímať a nie čakať,že ťa budú informovať a núkať na zlatom podnose