Koľko budem dostávať, keď som nezamestnaná?
ahojte,momentalne som nezamestnana a ak by sme sa s muzom dohodli na dalsom babatku, z coho by mi vypocitali matersku? Momentalne nedostavam ani podporu, pretoze som bola na rodicovskej dovolenke, poberam len socialne davky (150eur) aj to len do aprila 2011.
dakujem 🙂
ak by si si začala platiť dobrovolné nemocenské poistenie, tak by si materskú dostala (60% denneho vymeriavacieho základu, musela by si sa rozhodnúť z aej sumy by si si platila, alebo sa z niekym poradiť ako sa to dá, aksi platíž z najnišej a potom pred pôrodom prejjdeš nanajviššiu, viemže sa to dá, ale presne poradiť neviem,,) , ale musela by si splniť 270 dní pred pôrodom, alebo nástupom na materskú...
určite sa príhlás na DNP (dobrovolné nemocenské poistenie). Podmienkou poistenia je aby trvalo minimálne 270 dní do pôrodu, preto je lepšie sa poistiť skôr ak by si náhodou skôr porodila. Môžeš sa poistiť v rozmedzí 329-1116 eur, z tej sumy ktorú si vyberieš platíš 4,4% a dostaneš z nej 60% materské. Napr. ak by si sa poistila z maxima 1116 eur, paltíš mesačne 49,xx eur a materské by bolo 670 eur.
hrozně by mě zajímalo, co je těch 270 dní? jen pracovních, nebo se tam počítají všechny dny i víkendy?
kathlyn 270 dni je zpaltenych nemocneskeho poistenia, ale kocky ved teraz sa uz to dnp neoplati, ved teraz sa neplati len 4,4% ale omnoho vyssia suma, neviem, tie % teraz presne, ale ked si platila tie 4,4% napr.20. tak po novom je to nieco okolo 130 eciek, ..toto su len priklady, takze nie na 100% presne cisla, ale je to tak od 1.2.2012...k otazke zadavatelky temy, budes dostavat len Rodivosky a rodinne pridavky, ked budes tehu, tak asi aj nic, jedine nejaku davku v hmotnej nudzi, teda ak ti vyjde...

dostávala by si len rodičovský príspevok rovno, takže 190€ + 22€ prídavok na dieťa