Koľko môžem dostať doplatené k materskej?
Dobrý deň materskú mi schválili len 34€ za mesiac určite sa s toho vyžiť nedá.
A že dá sa cez Upsvar vybaviť až po narodení dieťaťa doplácanie z rodičovského
Koľko mi môžu doplácať?
Do výšky vyššieho rodičovského, ten je 473 eur myslím. A čo sa týka toho, že nedá sa z toho vyžiť - výška materského odzrkadľuje výšku odvodov, ktorý si platila. Nízke odvody, nízke materské. A ešte jedna poznámka, hoci tu na MK veľmi nepopulárna, k tomu, že sa z toho nedá vyžiť - za seba aj za svoje dieťa zodpovedáš ty, nie štát. Je potrebné robiť také kroky, na aké človek má financie.
A otec je kde? tiež sa má starať
@barbarajanova33 materska je 75% z prijmu mesacneho.. to si nikde nepracovala? Celkom tomu nerozumiem
Nie je to na deň?
@lusyc tiez ma to napadlo,ci to nie je vymeriavaci zaklad na den.
@simona92101 nie
Ja sa tu len pýtam ako doplácajú ten rodičovský príspevok k MD
Iný tu vypisujú kde je otec
@melanta tak potom nech ten štát nežmyka tolko ludi , predsa dôvod na to aby sme platili 23% dph na akúkolvek vec, tovar atd, zdravotne , socialne, a neviem aké odvody + dane ... a nie malé sumy zdôvodnuju to že to sociálne prerozdeluju
a potom jej šplechneš toto, staraj sa ,ano budeme sa ale nech radikalne znižia dph,dane odvody a my sa o seba postarame , dopaltím si
aká je realita .. žmykaju kde sa dá a doplácaš si všade a všetko a nie malé sumy
@barbarajanova33 pozri si lepšie papier či to nemáš na den vypočitané
@barbarajanova33 aký pracovný pomer si mala a koľko si zarábala? Myslím, koľko si mala na zmluve reálnu hrubú mzdu, čiže tú, z ktorej boli robené aj odvody.
@pribinak dohoda. jasna dohoda. krasne prachy na ruku. a teraz jej budu krasne dorovnavat do vyskys rodicaku, parada.
Najde sa tu konečne niekto kto mi poradí ci vyplácajú rodičovský príspevok plnú dávku taka aká je alebo len doplácajú k tým 34 € na mesiac
Vy mi tu idete písať kde je otec po prvé otec je zamestnaný otec sa stará za druhé ja si tu idem len pre radu a nie čítať tu toto kde ma otca
@lusyc nemusi byt na den kamoska tak robila prachy na ruku a mala PN len 28 euro ci kolko. ako to je mozne, neviem ...nuz
@melanta stat by hlavne nemal dorovnavat. pretoze to mnohe zneuzivaju. kolko platia odvody ked teraz budu mat dorovnavacku? nepravom
ked si raz robim dieta alebp sexujem na ostro mam vsak mysliet na to, ze dieta bude musiet z niecoho zit, ze budu naklady
@melanta reálne kto má na deti finančné prostriedky ?
ja keby mi dali nižšie tie dane atd tak mám ovela viac prostriedko na deti, vylety , knihy a podobne
a ty vieš kde robí ? ak si v hladovej doline na ruku ,na čierno zoberieš len aby si mala prácu, aj na dohodu atd ,
stále platí nech tolko neberie ked nevie aspon zlomok vratit , tento štát teraz je rodina pre neho nič luft, kope a berie kde sa dá , ešte aj tým ztp detom teraz chceli zobrat
a čo maju tie matky urobit , vankuš použiť ? neobhajovala by som tuto vladu , tá len na seba ide , a rodiny je trpený odpad tu len
@sara07 toto nemyslis vazne.
@barbarajanova33 ano doplatia ti do vysky cca 480€ ale prve doplatenie pride az najskor mesiac po porode dietata lebo sa to vyplaca spatne
@barbarajanova33 veď som ti to napísala hneď v prvom príspevku, že ti materské dorovnajú do výšky vyššieho rodičovského. Akurát som nenapísala, že ti to dorovnajú až od mesiaca, v ktorom porodíš.
@barbarajanova33 ako ti mame poradit ked neodpovedas na otazky?
@barbarajanova33 štat Ti doplatí do výšky vyššieho rodičovského príspevku. Čiže tých 473-34. Je to príspevok. Nemáš z toho vyžiť.
@bublinka1426 myslím
čo urobila táto vláda pre rodinu alebo ztp rodiny s detmi ?
aby som mu nekrivdila ?
ja len cítim ako mi berú a mám menej , také vyhody aké maju matky teraz sme nemali ani jedna a prečo lebo sa rodí stale menej deti .. prečo neupravia tieto príspevky lebo to je nepopulárne a oni "otrokov" na platenie dani atd potrebujú :::
@barbarajanova33 odpovede si tu mala len teda ja doplnim svoju aby to bolo uplne jasne teraz budes dostavat tych 34€
ked porodis poziadas o doplacanie do vysky RP na UPSVAR (nejde to automaticky) a najskor po 30 dnoch ti zacne chodit z UP doplatok
materske vyplaca Socpoist
@sweet20 ty tu ideš písať nech na to máme najprv finančné prostriedky
Pracovala som na dohode tak ako tu bolo napísané krásne peniaze na ruku a odvody také
Keby si bola v takej situácii ako ja určite by si nechcela vyžiť z 34€ na mesiac moja milá nie každý si žije ako v bavlnke
Otec zarába dobre 🙂 len ze každý si platí aj nejaké poplatky
Ale niektorý ľudia vedia hneď odsudzovať kde je otec nech sa stará
To ako len otec sa ma starať?
@barbarajanova33 už ti melanta vyššie odpovedala. ÚPSVAR ti bude vyplácať po narodení RP do výšky 473 eur.

To si kde pracovala a koľko zarábala keď ti vypočítali takúto sumu?