icon

Koľko môžem zarobiť počas materskej?

carmen17k
26. aug 2025

Ahojte prosím nevie niekto koľko € môžem zarobiť na materskej nie na rodičovskej ale na materskej je nato nejaký limit ?
Lebo viem že pri rodičovskej je to jedno ale neviem ako pri materskej …ďakujem veľmi

anonym_d7ae11
26. aug 2025

Nie je tam limit zárobku, len to nesmie byť u rovnakého zamestnávateľa na rovnakej pozícii, z akej poberáš materskú.

draik
26. aug 2025

V prvom rade ide o čas, teda či sa dokážete starať o dieťa. V druhom rade ide aj o príjem - ak by Vám zrazu v prepočte na hodinu vyskočil veľmi vysoký, najmä oproti Vašej histórii.

anonym_1f33e0
26. aug 2025
@anonym_d7ae11

Nie je tam limit zárobku, len to nesmie byť u rovnakého zamestnávateľa na rovnakej pozícii, z akej poberáš materskú.

@anonym_d7ae11 materské je náhrada straty príjmu pri starostlivosti o dieťa, logicky nemôže byť zárobok rovnaký ako bol pred materským, keďže by v takom prípade nedošlo k strate príjmu

anonym_d7ae11
26. aug 2025
@anonym_1f33e0

@anonym_d7ae11 materské je náhrada straty príjmu pri starostlivosti o dieťa, logicky nemôže byť zárobok rovnaký ako bol pred materským, keďže by v takom prípade nedošlo k strate príjmu

@anonym_1f33e0 Kde v zákone je spomenutý nejaký limit? Ja som nic také nenašla.

carmen17k
autor
26. aug 2025
@draik

V prvom rade ide o čas, teda či sa dokážete starať o dieťa. V druhom rade ide aj o príjem - ak by Vám zrazu v prepočte na hodinu vyskočil veľmi vysoký, najmä oproti Vašej histórii.

@draik no ja som si našla len brigádu počas víkendov kedy partner vie byt s dieťaťom keďže on víkend nepracuje preto sa pýtam či je nejaký limit

carmen17k
autor
26. aug 2025

Každopádne ďakujem za odpovede