Koľko musím pracovať na nárok na tehotenský príspevok?
Pracujem od októbra 2024, koľko musím ešte odrobiť aby som mala nárok na tehotensky príspevok? Zistila som že som tehu
Ak pracujete len od októbra vypočítajte si 270 dni od dna podpisu zmluvy....cca 9m vychadza koniec juna možno zle počítam....ale nesmiete byt tie dva 2m PN kedze by vam chýbali tie dni....ak prekrocite 271dni mozete ist na pn ak bude na to.dovod ;)
Pracuješ od prvého októbra alebo od posledného októbra? Si tehotná v 6 týždni alebo 15 týždni? Bez presných údajov ti nikto nedá správnu odpoveď.
Potrebuješ mat 270 dní poistenia v 13t tehu ak nemáš, nedostaneš.
A pracovala si niekde inde pred októbrom? Alebo ide o tvoje jediné zamestnanie. Pretože do požadovaného počtu 270 dní sa ti započíta doba aktuálneho nemocenského poistenia, z ktorého si uplatníš tehotenské, ale aj doba iného, už ukončeného nemocenského poistenia, ktoré si mala za posledné dva roky. Ak si mala dve ukončené nemocenské poistenia, prípadne iné nemocenské poistenie s aktuálnym nemocenským poistením, a určitý čas trvali súčasne, do doby nemocenského poistenia sa ti tieto dni spoločného trvania započítajú dvakrát.
Ak pracujete len od októbra vypočítajte si 270 dni od dna podpisu zmluvy....cca 9m vychadza koniec juna možno zle počítam....ale nesmiete byt tie dva 2m PN kedze by vam chýbali tie dni....ak prekrocite 271dni mozete ist na pn ak bude na to.dovod ;)
@zuzkaa1991 obdobie PN ak PP trvá, sa taktiež započítava do 270 dní NP
@zuzkaa1991 obdobie PN ak PP trvá, sa taktiež započítava do 270 dní NP
@lilinka88 ne bolo povedané ze nie 😇 z uradu
Len dovolenka sa pocita do dni
Ak je osoba pn ocr tak za nu uz zamestnávateľ neplati nemocenské
@lilinka88 ne bolo povedané ze nie 😇 z uradu
Len dovolenka sa pocita do dni
Ak je osoba pn ocr tak za nu uz zamestnávateľ neplati nemocenské
@zuzkaa1991 zamestnávateľ neplatí, pretože toto obdobie je vylúčením, ale do obdobia 270 dní sa počíta. Aj prerušenie poistenia z dôvodu RD pokiaľ PP trvá sa do 270 dní počíta
To na akom úrade ti povedali?
@zuzkaa1991 zamestnávateľ neplatí, pretože toto obdobie je vylúčením, ale do obdobia 270 dní sa počíta. Aj prerušenie poistenia z dôvodu RD pokiaľ PP trvá sa do 270 dní počíta
@lilinka88 ked som volala na na socialku raz...
@zuzkaa1991 zrejme si si zmiesala rôzne informácie, lebo je to tak ako pise
@lilinka88
@zuzkaa1991 zrejme si si zmiesala rôzne informácie, lebo je to tak ako pise
@lilinka88
@zalka pytala som sa na tych 270dni a ocr ;) ale ok mate vacsie skúsenosti lepsie info ;)
@zalka pytala som sa na tych 270dni a ocr ;) ale ok mate vacsie skúsenosti lepsie info ;)
@zuzkaa1991 do 270 dní sa rátajú aj dní na OCR a PN ak zamestnanie trvá...
Zamestnanec hneď po zamestnaní sa ma nárok na platenú PN a detto na OCR , to isté szco hneď ako začne platiť odvody povinné na SP ma nárok na platenú PN a OCR

Keď ste tehotná a ste aktuálne nemocensky poistená, tak nárok vám vznikne po ukončení 1.trimestra tehotenstva. Žiadanku vystaví váš gynekológ, podpíšete, napíšete zamestnávateľa a zanesiete na sociálnu poisťovňu.