Koniec materskej a podpora
ahojte, skoncila niekomu z Vas materska a isli ste potom na podporu? viete mi niekto poradit co mam vybavit pripadne na co si dat pozor? dakujem
@lilyianka môžem sa opýtať, ci ste mali potom nižší rodičak keď ste na neho znova pristúpili alebo ostal ten vyšší?
@lenuska9999 zostal ten vyšší,nebol dôvod na nižší... samozrejme som sa predtým na to informovala....
@st_277 len ta max podpora s 1 dnom dovolenky predtym, co pisala
@saxana000
V sebe zahrna podmienku, ze za posledne 2r nebol ziaden iny prijem - tzn bola si na RD, cize to riesia zeny, kt maju dieta cca 2,5r stare pripadne starsie.
Na podporu mozes ist do 2r od ukoncenia prac pomeru, le pokial Ti este trva, tak by som sa neponahlala s vypocedou
@st_277 samozrejme, je to na Tebe. Len v pripade vypovede teraz a) v pripade dalsieho tehu a nezmeneho pracovneho stavu nebudes mat narok na tehotenske, MD, ani vyssi RP (a mozno dalsie dieta neplanujes, ale kto vie...)
b) ak by si mala pred nahlasenim sa na podporu len 2r RD (myslim 2r od skoncenia MD, cize cca 2,5r dieta a starsie) a nasledne das vypoved + vycerpas 1 den dovolenky + zvysnu Ti preplatia + sa dovtedy nezmeni legislativa, tak by si mala narok na max podporu.
Osobne nevidim dovody sa s vypovedou ponahlat, zacala by som to riesit pred koncom RD (pokojne napr i 6m). Ale mozu tam byt dalsie okolnosti, preco sa Ti to oplati teraz, co ja viem ...

@st_277 ja som z materskej šla na podporu a z podpory na rodičak