Koniec TPP v decembri, nástup na MD vo februári. Čo medzitým?
Ahojte…
viem se ohladom materskej je tu x diskusii,
mam aj pisledny knihu materska od Mihala, avsak…
V decembri koncim po 2 rokoch v praci, od 1.1. by mi museli dat na dobu neurcitu.. ale nedaju kedze o mesiac aj cosi mam nastup na MD.. Viem ze narok na MD mam, vela ludi mi z okolia hovori ze mam idt v decembri na PN a byt tam do nastupu na MD.. ze je ti vyhodnejsie, viac sa to oplati, tak to je lepsie…
Ja sa pytam, v com akoze? 🙈
Pretoze podla mna to je jedno ci budem na urade ci pn, stale to ne 50%…
kedze som v ochrannej lehote narok na md bude, a bude pocitany z roku 2021..
Osobne nemam chut presviedcat lekara o pnke,riesit vychadzky, je mi fuk ci budem evidovana na urade 1,5 mesiaca… Podporu po skonceni MD nevyuzijem, to neriesim.
Mna teda len zaujima ci si nejako “uskodim” ked budem na urade a nie PN? Lebo podla mna z toho co mam nastudovane je to jedno, ale mozno nie je 🤷🏼♀️
Dakujem za pripadnu radu/ resp ak v takej situacii niekto bol..
Pn- máš 25% 1-3 deň, od 4.dňa je to 55%. Podpora je 50%, takže ak trvá pn viac ako mesiac je o trošičku finančne výhodnejšia ako podpora ale na druhej strane môže ti prísť kontrola, musíš dodržiavať liečebný režim
Dakujem za utrvdenie, tak mi to logicky vyslo z toho co som nastudovala, len vsetci okolo ze radsej pn, ale preco to som sa uz nedozvedela od nikoho 🙈😅
@anne_mary2 keď ti pracovný pomer končí 31.12., MD sa bude počítať z roku 2020
@lilinka88 hm to pocujem prvy x, info mam take, ze kedze materska je v 2022, rozhodujuce obdobie je rok 2021, ved je nermalne odpracovant cely vratane 31.12..
ale teda mzdu mam rovnaku takze to u mna nehra rolu
@anne_mary2 lenže ty pôjdeš z ochrannej lehoty a tam sa pri rozhodnom období vychádza inak. Nejde o to, čo ty aj reálne odrobiš,ale kedy presne ti skončí PP
@lilinka88 dokonca zo soc. poistovne mi prislo vyjadrenie ze sa do vymeru rata 02/2020 - 11/2021, co mi pride zaujimave tieto datumy ale v zavere to je jedno, takto to lizne viac odmien akurat
@anne_mary2 odkedy ti trvá PP,z ktorého budeš v ochrannej lehote?

@anne_mary2 kludne choď na podporu.....ono máš jedno či PN alebo podpora, ale pri podpore môžeš chodiť kde chceš a nie čakať na vychádzky...takže kludne do pôrodu podpora a po materskej si vyberieš zbytok podpory a vrátiš sa na rodičovský do 3rokov