Kto vypláca prídavky na dieťa?
ahojte prosim zmenila som si pridavky na seba,z priatela. Zatial mi neprislo nic. Kto to vlastne vyplaca? Socialka to da na ucet ,alebo to ide nejako cez zamestnavatela? Treba nieco dat zamestnavatelovi? Jemu som len na danovy bonus davala rodny list
@liebling98 no to som menila na urade prace, nechodi to prosim ta zvlast do vyplaty od zamestnavatela s danovym bonusom?
bonus a prídavky sú dve rozdielne veci, na prídavky má nárok každé dieťa (vypláca ÚPSVR) , na bonus má nárok len jeden pracujúci rodič a je vyplácaný zamestnávateľom, odpočitateľná položka )
@siimmii vieš, písala si čosi iné, pýtaš sa zmätene a napokon realita je úplne iná. Nemohla si to napísať popravde tak, ako bola tvoja posledná odpoveď?
To mi pripomína jeden vtip:
dve ženy zavolajú na políciu, že videli v mestskom parku tigra. policajt im neverí, tak oni nato, že asi to bol teda vlk. Baby, nebláznite, vlk v parku? Napokon mu povedia: Tak ale niečo tam bolo, lebo v tých kríkoch šušťalo 😀 😀 😀

@siimmii Prídavky na dieťa vypláca UPSVAR. Tam si mala aj požiadať o vyplácanie na iné číslo účtu. Ak si žiadala tesne pred vyplatnym termínom, je možné, že na Tvoj účet prídu až budúci mesiac.