icon

Kto vypláca prídavky na dieťa?

siimmii
27. nov 2014

ahojte prosim zmenila som si pridavky na seba,z priatela. Zatial mi neprislo nic. Kto to vlastne vyplaca? Socialka to da na ucet ,alebo to ide nejako cez zamestnavatela? Treba nieco dat zamestnavatelovi? Jemu som len na danovy bonus davala rodny list

liebling98
27. nov 2014

@siimmii Prídavky na dieťa vypláca UPSVAR. Tam si mala aj požiadať o vyplácanie na iné číslo účtu. Ak si žiadala tesne pred vyplatnym termínom, je možné, že na Tvoj účet prídu až budúci mesiac.

fidorka7
28. nov 2014

@siimmii ako si si mohla zmeniť prídavky ked ani nevieš kto ich vypláca? to si ich bola meniť kde, na lampárni?

siimmii
autor
29. nov 2014

@fidorka7 Ja som požiadala vyplacanie na moj ucet, aj som zadala c. u. , ale som ich nedostala,

siimmii
autor
29. nov 2014

@liebling98 no to som menila na urade prace, nechodi to prosim ta zvlast do vyplaty od zamestnavatela s danovym bonusom?

evittam
29. nov 2014

@siimmii nie,vypláca to UPSVaR

liebling98
29. nov 2014

@siimmii ako píše @evittam, vypláca to UPSVAR, zamestnávateľ s tým nič nemá. Prídavky na dieťa dostávajú aj mamičky, ktoré sú nezamestnané.

fidorka7
29. nov 2014

@siimmii no ved ak si to menila na upsvar-e tak ako to môže vyplácať zamestnávateľ?

fidorka7
29. nov 2014

@siimmii a mimochodom, ak ich dostával priateľ ako otec dieťaťa tak ich nemôžeš zmeniť ty, lebo nie si k tomu oprávnenou osobou - môže ich meniť len on. Na teba ich môžete zmeniť tak, že on dá písomný súhlas a ty si podáš žiadosť.

siimmii
autor
29. nov 2014

@fidorka7 on to na mna zmenil

siimmii
autor
29. nov 2014

@fidorka7 len si nepamatal ci mu to chodi z vyplatou ako bonus alebo zvlast 🙂

kristinaanna
29. nov 2014

bonus a prídavky sú dve rozdielne veci, na prídavky má nárok každé dieťa (vypláca ÚPSVR) , na bonus má nárok len jeden pracujúci rodič a je vyplácaný zamestnávateľom, odpočitateľná položka )

fidorka7
30. nov 2014

@siimmii vieš, písala si čosi iné, pýtaš sa zmätene a napokon realita je úplne iná. Nemohla si to napísať popravde tak, ako bola tvoja posledná odpoveď?
To mi pripomína jeden vtip:
dve ženy zavolajú na políciu, že videli v mestskom parku tigra. policajt im neverí, tak oni nato, že asi to bol teda vlk. Baby, nebláznite, vlk v parku? Napokon mu povedia: Tak ale niečo tam bolo, lebo v tých kríkoch šušťalo 😀 😀 😀