Live-in care v Anglicku a tlačivo pre sociálnu poisťovňu
Dievcence,prosim,vedeli by ste mi niektora poradit. Pracovala som v UK 2 roky, na Slovensku som momentalne nezamestnana a tehotna, termin v maji 2017. Na socialnom urade davky v nezamestnanosti uz som poziadala o formular U1, ten som ziadala cez agenturu. A je to v poriadku, teda vyplnenenie je OK a teraz uz len cakam.
V druhych dverach Socialnej poistovne vsak odo mna chcu opat vyplnenie formularu, velmi podobneho, ale ze vraj v tomto chcu potvrdenie ze kolko dni som odpracovala v UK a tiez ake poistenie som tam mala a ci som platila. V UK som pracovala normalne na zmluvu od zamestnavatela a dostavala vyplatne pasky mesacne, kde sa udavala suma National Insurance No. Tento formular potrebujem preto, aby mi v pripade splnenia podmienok mohli vyplacat matersku. Vo formulari je otazka: "Are you applying for a statement of National Insurance contribution to claim umemployment benefit abroad?"
Som z toho jelen, na urade neporadia, ze ci ano, ci nie, kedze tento formular je na matersku a nie na unemployment benefit. Neviete, ci mam dat Yes, alebo NO ?
A hlavne moja praca ako live in carer, zahrnala pracu viac ako 70 hodin Tyzdenne pocas 7 dni. Myslite, ze do dni insurance number sa zapocitavaju aj dni, ktore som konkretne v tom mesiaci neodpracovala? Teda, napr. som pracovala dva tyzdne 24/7 a dalsie 2 tyzdne som bola off. Na vyplatnej paske je iba suma na vyplatu, Tax a NI no, nie pocet dni, ci hodin.
Myslite, ze sa mi budu pocitat vsetky dni vmesiaci? Ja si myslim, ze musia, ved napriklad ked pracuje niekto Pondelok-piatok, tak sa mu predsa pocitaju aj vikendy, nie? alebo som naivna?
Takze sumarum:
Ako odpovedat na tu spomenutu otazku?
Myslite, ze sa pocitaju vsetky dni v mesiaci do Ni Number contribution?
Mali ste niektora podobnu situaciu, teda pracu live-in cere UK?
cez aku agenturur si vyplnala U1? kedze u! neexistuje ako samostatny formular ..je to konkretne e301 a da sa stiahnut z netu a vyplnit.. zrejme ten ti dali na sk .. je to zapocet rokov z uk..kolko si odviedla etc.... kazdopadne na otazku 1- je odpoved NIE ak z uk nic nepoberas a len si proste odisla... otazka 2) ANO... pocitaju sa i dni co si v praci nebola... bola si zamestnana a tak kazdy den sa ti pocita ... 3 NIE - nepracovala som ako live i care ...

Skús skupinu Veľká Británia, konkrténe @silaviat