Má otec nárok na príspevok na jasle?
Ahojte viem ze tu uz bolo pár príspevkov na túto tému, no mna by zaujímalo ze ak budem s novorodencom na materskej a muž (SZČO) sa rozhoduje, ci ist do staršou 1r9 mesiacov na materskú alebo ostat robit ci naozaj nema nárok na prispevok na jasle (280€). Vraj na 6tyzdnov mam nárok ja ale neviem co potom kedze na staršiu budem poberať iba 60€. Dakujem za odpovede kto vie
Nie nema narok, subeh tychto dvoch davok (materska a prispevok) do jednej rodiny nie je mozny
@sabi1223 je mozne poberat bud MD, alebo prispevok na jasle. kedze MD je vyrazne vyssia, prispevok na jasle tym padom uz zmysel nema. ked pojde muz na MD, ty mas narok sa vratit do prace pokial vas tlacia financie alebo zostat s druhym dietatom na RD bez akehokolvek prispevku.
@slavomira236 pretože mam iba manžela na pomoc s detmi a tie jasle by pomohli aspon zo začiatku kym sa dam dokopy po porode a zastabilizujem s novorodencom 🙂 len kedze su take drahé tak kalkulujeme ako to urobit aby nam to co najlepsie vyšlo
@matkahelka ak by siel muž na md tak by sme boli obaja jeden s jedným a druhý s druhým dietatom na md. Len este zisťujeme ako je to s jeho materskou preto som sa chcela informovať o tom príspevku. Dakujeme za odpoved
@sabi1223 tak potom ano, subeh MD a MD je mozny. ty si vsak pisala, ze by si na starsiu poberala len 60€, vychadzala som z toho. prispevok na jasle sa nevyuziva, odkedy sa RD zvysila, nema zmysel. mimo toho, prispevok na jasle bol podmieneny prijatim dietata do jasli a potvrdenim, ze dieta jasle navstevuje.
@matkahelka ano ja som sa blbo vyjadrila, proste scenár A je ze obaja na md s detmi a scenár B ja md mladšie, muž v robote a staršia jasle v tom prípade sme zisťovali ten prispevok urcite nechcem brat dávku ked na ňu nemam nárok a ak to finančne nevyjde tak proste budem s oboma detmi doma 🙂 dufam ze uz je to pochopitelne
@sabi1223 v ziadnej z tychto moznosti prispevok na jasle nedostanes. prispevok na jasle je obmena RD a kedze ty budes poberat MD na mladsie dieta a subeh MD a RD nie je mozny, nemate narok ani na prispevok na jasle. a mimochodom, k cerstvemu novorodencovi su jasle sialenstvo. dieta ti z kolektivu bude nosit jednu chorobu za druhou, nakazi aj novorodenca, pravdepodobne aj teba. nad touto moznostou by som ani neuvazovala.
@matkahelka oki dakujem 🙂

@sabi1223 a naco vam jasle ked si doma?