Má študentká nárok na MD?
Zienky ,moja spoluziacka je tehotná a tak nad tým premýšľam ,že keď je na strednej bude Mat vôbec nárok na materskú ?je tu nejaká žienka ktorá má s tým skúsenosť ?dakujem
@macko1007 No ved to je rodicovsky prispevok plus rodinné prídavky od narodenia dietata. Na MD má nárok zena, ktora ma nemocenské poistenie a splna podmienky naroku co tvoja spoluziacka tazko a na tu sa nastupuje 6-8tyzdnov pred porodom a dostáva ju 34tyzdnov a zavisi od hrubeho príjmu.
@macko1007 len ci vas obe bude zaujimat, co potom, ked pominie rodicak a stedrost tohto statu voci 17-18 rocnej...?????
@beky1813 asi tak... a bude kydat na vsetko a vsetkych, ze musi vychovat (?) z nieco viac ako 200 €
@pallacinka29 kydate tu jedine vy,nič vás do toho nie je,starajte o seba..
@pallacinka29 no pozrite sa ,neviem čo hneď na mna útočíte ,ja tehotná niesom ale ona ...a to ,že má to zaujíma a slušne sa spýtam tak má hneď nemusíte zato ukameňovať v komentároch 😉
@evittam hahahaha, ze “len” 😂😂😂😂
@pallacinka29 🤦🤦🤦🤦
Matersku nedostane ked nerobila iba rodicovsky prispevok
@adulienka11 Podmienkou naroku na MD nie je "robiť".😉
Musi mat odrobenych 270 dni ci kolko mne tak povedali v socialnej poistovni
@pallacinka29 takétó šťandy? pracujeme aj na tie šťandy kt. majú deti s bratrancami asi vieš čo myslim ze ide clovek zniceny z roboty a oni si hraju vonku karty. a hlavne nesud nikdy nevies ci sa nedosta niekto z rodiny do takej situacie ...
@adulienka11 Tak ti zle povedali. Hlavnou podmienkou naroku na MD je mat aspon 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom, dalej musi byt pri nástupe na MD aktívne NP alebo musis byt v ochrannej lehote. Co ti povedali v SP nezaruci,ze je to pravda.😉
@janulik2008 to je presne rovnaka vrstva spolocnosti...
hmm...ale ako ozaj troska utocne komenty na normalne polozenu otazku,ženy..
Má nárok na rodičovský príspevok + rodinné prídavky. Nejakých cca 230€ mesačne + na pôrodné ak sa dieťa dožije 28 dní.
@salfusco studentky/najskor teenegerky, nie zeny ... mlada to ma riesit s rodicmi/otcom dietata. rozumiem, ze ked sa s tym stretne prvy krat, ma problem rozlisit pojmy ako materska/rodicovsky ... ale ked napise, ze "len" tri roky bude dostavat tych 230? to hovori dost o vychove, ucte k peniazom aj pristupu k zivotu. snad sa mlada spamata a pouci a posnazi ... a hlane skolu dokonci ...
no, v prvom rade nesmie byt maloleta. Inak nema narok ani na ten rp, najskor bude musiet prebehnut priznanie rodicovskych prav....
@ukulela to "ženy" nepatrilo zadavatelke..je predtym čiarka 🙂 ...ale v podstate mas pravdu..my s priatelkou sme to tiez prednedavnom riesili,pretoze ona pracovala popri skole,ale kedze tie brigadnicke zmluvy su na dve veci,tak tiez bude dostavat rodicak.Prakticky kazda studentka,pokial nepracuje na zmluvu,z ktorej sa odvadza nemocenska do SP ma narok len na rodicovsky

@macko1007 A z coho by tak chcela dostávat matersku?! Co odviedla na odvodoch aby na nu mala nárok? Odpoviem za teba-z nicoho a nema. Bude mat nárok na rodičovský príspevok po narodeni dieťaťa, rodinne prídavky a prispecom pri narodení dieťaťa po dožiti 28dni dieťaťa.