icon

Má študentka strednej školy nárok na tehotenskú dávku?

alojzova
25. apr 2021

Prosím vás viete mi poradiť. Nárok na tehktensky dávku ma len zena ktorá pracovala? Či aj študentky napr SŠ

borka168
25. apr 2021

@alojzova nie len tie ktoré majú aktívne nemocenské poistenie takže studentky nie

petamich
25. apr 2021

@alojzova uz som ti odpovedala v inom prispevku - pre tehotne plnolete studentky vysokej skoly je od 1.4. v platnosti tehotenske stipendium vo vyske 200E mesacne (cca. od 13 tyzdne tehotenstva do porodu), treba sa informovat v skole

martinaju
26. apr 2021

@petamich je to aj plnolete študentky strednej školy. Takže ak mala 18 a je študentkou strednej školy ma tiež nárok na tehotenské štipendium, ak to schváli riaditeľ školy.
Neviem ale osobne keď ma niečo zaujíjma (pre ajtorku do budúcna) zapnem google. V zákone všetko máš a určite su to najpresnejšie info. 🙂

alenah31
26. apr 2021

@alojzova nemáš nárok na tehotenskú dávku ale na tehotenské štipendium. Tlačivo ti musí dať tvoja škola (každá má mať svoje) - vypíšeš ho, doložíš potvrdenie od gyn., že si prekročila 13tt, kópiu OP a potvrdenie zoi SP, že nebudeš poberať tehotenskú dávku. Toto všetko potom odovzdáš v škole - o tehotenskom štipendiu rozhoduje riaditeľ tvojej školy.

alojzova
autor
26. apr 2021

@alenah31 ak ked som na strednej skole

alenah31
26. apr 2021

@alojzova aj keď si na SŠ. Podmienkou je plnoletosť, denné štúdium a pravidelná dochádzka (aj dištančná) + dodržiavanie štúdia - a to potvrdzuje riaditeľ.