Má terapia zmysel pre matky na rodičovskej dovolenke?
Myslíte si, že terapeut dokáže pomôcť vyhorenej, zničenej matke na RD? Alebo je to zbytočné riešiť, keď sa nezmenia okolnosti?
@eliska13 mám pocit ze som stratila city.. akoby som bola bez pocitov. Pozriem sa na manzela a na dieta a necitim nic. Pritom viem ze ich milujem, cely cas som ich lubila. V poslednom case sa s nikym nerozpravam, ked dieta spi len sa pozeram pred seba a.. nic. Akoby bol moj svet len starostlivost o neho a o domacnost a nic ine by neexistovalo
Si vyhorena, unavená, možno máš aj depresiu. Potrebuješ v prvom rade čas pre seba, robiť niečo bez dieťaťa, čo ťa napĺňa. A samozrejme, že má terapia význam. Napr význam kognitivno-behavioralnej terapie je taky, že naše pocity, myšlienky a konanie sú v spojitosti a jeden ovplyvňuje to druhe.... Terapiou meníš myslenie, tým pádom sa menia aj tvoje pocity a aj tvoje správanie.
Ja som tiež matka na RD a chodím k psychológovi posledný polrok a pomáha mi to. Aj keď je to nadlho, ale u mňa aj problémy sú dlhodobé, len na materskej s 2 malými deťmi sa to vyhrotilo.
Vyhorenie je prvy stupen potom depresia a dalej telesne prejavy a choroby...terapia urcite pomoze ale toto podla mna je na lieky
Určite áno. Ja som práve začala s terapiou. Najlepšie rozhodnutie. Ak chcete napiste 😊

Dokáže...veď sa môžu zmeniť okolností vyčlení si viac času pre seba, môže dať dieťa do jaslí, zmeniť management domácnosti.Ako sa prejavuje tvoje vyhorenie?