icon

Mala by som nárok na materskú?

mariafere
12. máj 2023

Ahojte prosím vedel by mi niekto poradiť?25.3.2021 som ukončila PP a išla na PN v ochrannej lehote kvôli rizikové mi tehotenskú na PN som bola Do 05.09.2021 medzitým som brala rodicak na syna ktorému tento mesiac skončil mal 6rokov mala by som nárok na materskú na dcéru ktorá sa narodila 20.10.2021? Doteraz som nanu nevubavovala len rodinné prídavky.Dakujem pekne za rady😁.

kaitlin3
Autor odpoveď zmazal
mojvlk
12. máj 2023

@mariafere len na rodicak ak nie je TPP , ten nižší

kaitlin3
12. máj 2023

@mariafere ja by som si tu žiadosť podal, veď počas vzniku na nárok na materské si bola v ochrannej lehote, hlavne za to nič nedáš, keď si podáš. Len škoda že si si nežiadala napríklad aj o kocikovne, tam sa spätne vyplatiť nedá

mariafere
autor
12. máj 2023

@kaitlin3 to je štvrté bábätko už by som nárok nedala jasné že to skúsim vdaka

mariafere
autor
12. máj 2023

@mojvlk myslíš ten vissi rodicak? Aj to by bolo super

lucka_ke
12. máj 2023

tebe nárok na materské už zanikol, jedine rodičovský príspevok ale muž môže požiadať o materské do 3 rokov dieťaťa a potom aj o RP v tej vyššej sume

kaitlin3
12. máj 2023

@lucka_ke žiadať o materské je možné do 3 rokov

lucka_ke
13. máj 2023

@kaitlin3 len u muža

kaitlin3
13. máj 2023
lucka_ke
13. máj 2023

ale to je prípad, že sa o dieťa nemohla starať zo zdravotných dôvodov a o dieťa sa starala iná FO

kaitlin3
13. máj 2023

@lucka_ke nič take tam nepíšu. Najlepšie bude keď autorka zavolá priamo na sociálnu a spýta sa na svoj prípad

monikaskorikova
Odpoveď bola odstránená
lilinka88
13. máj 2023

@lucka_ke premlčanie je pri nemocenských dávkach 3 roky, čiže o dávku sa dá požiadať 3 roky spätne