Mám nárok na druhú materskú?
Ahojte, chcela by som sa spýtať, keď som dostala výpoveď počas PN - bola som na rizikovom- zamestávateľ menil názov aj sídlo a chcela by som druhé dieťa, mám nárok na ďaľšiu materskú alebo sa musím zase zamestnať niekde a potom? Ak mám nárok, bude sa rátať z predchádzajúceho príjmu?
ĎAKUJEM 🙂
@syrik nie nárok na MD pri druhom dieťati nemáš, lebo nemáš nemocenské poistenie kedže si nezamestnaná . Na to aby si mala nárok na MD musíš mať splnenú podmienku 270 dní poistenia v posledných dvoch rokoch ku dnu pôrodu, a detto aj aktívne poistenie alebo musíš byť v ochrannej lehote pre tehotné. To ty teraz nie si.
@liz_lemon mohol jej v pohode skončiť PP aj počas PN , ak došlo k zrušeniu zamestnávateľa a v jej prípade došlo k zrušeniu ...
@liz_lemon no zadávateľka musí upresniť čo a ako s jej pôvodným zamestnávateľom sa stalo ... ak nerobila v nadnárodnej spoločnosti, ale v malej firme ... kt. sa dostala do platobnej neschopnosti. Tak zvyknú podnikatelia zrušiť firmu, založiť novú ... takže v takom prípade výpoved dostať mohla ...
Prešiel na s.r.o.-čku....má nový názov a sídlo....nebola som v skúšobnej dobe, ani na dobe určitej, odrobila som u neho 2 roky...on mi povedal, že bude meniť názov, aj sídlo, že dostanem výpoveď a dá mi nanovo zmluvu...lenže to nevedel, že dovtedy otehotniem 😝 no a keď som mu potom oznámila, že som tehotná a musím na rizikové, tak sa nebabral...dostala som výpoveď a ešte aj poštou...prišla mi deň po skončení prac. pomeru uvedeného na zmluve...charakter je charakter...čo už....ale to je na inú tému...
a ešte sa spýtam, tým pádom nemám nárok ani na podporu v nezamestnanosti, však?
ahojte, chcela by som sa aj ja opytat. syn bude mat 2,5r (od sept. ide do skolky) a snazime sa o druhe babo. zatial som zamestnana, ale neviem ako to bude po skonceni RD. budem mat narok na MD ak otehotniem do skoncenia RD? a ako to bude v pripade, ak sa mi skonci prac. pomer a budem nezamestnana a otehotniem? to dobrovolne nem. som si platila kym som bola tehotna, mala som vysoku MD, ale ked to rusili tak som si to uz neplatila...dakujem za odpoved 🙂

@syrik nemozes dostat vypoved, ked si tehotna alebo PN
nebola si v skusobnej dobe, alebo nebol to PP na dobu urcitu?
narok na materske vznika, ak mas 270 dni nemocenskeho poistenia, teda bud sa zamestnat alebo zaplatit sama