Mám nárok na materskú po výpovedi v práci?
Dobrý deň prosím vás mám odpracovaných 130 dní a predtým som bola na rodičovskom príspevku mám narok na nejakú materskú teraz keď dám výpoveď v práci ? Ďakujem .
@macusa65363 pokial cez RD ti trval PP tak áno, dní sa ti dopocitaju
@lienka.7 keď som bola na RD som nepracovala mám odpracované 130 dní a chcem skoncit pracovný pomerne
@lienka.7 keď som bola na RD som nepracovala mám odpracované 130 dní a chcem skoncit pracovný pomerne
@macusa65363 ešte raz, pokial ti trval PP (hoci si fyzicky bola doma s dieťaťom) , tak áno. Chapes podstatu?
@macusa65363 od kedy ti trvá pracovný pomer? Potrebuješ 270 dni NP. Ak ich nemáš, nárok na materskú mať nebudeš, iba na rodičovský príspevok
@macusa65363 takže teraz máš 130 dní poistenia, predtým si bola na RD, počas ktorej si pracovný pomer nemala. Takže nie, nemáš nárok na materské, keďže na neho potrebuješ 270 poistenia. Už s prvej odpovede lienky to bolo zrejmé. Ale ak stíhaš, môžeš si platiť dobrovoľné poistenie až do odchodu na materskú.

@macusa65363 pokial cez RD ti trval PP tak áno, dní sa ti dopocitaju