icon

Mám nárok na OČR počas letných prázdnin na školáčku?

Včera o 11:57

Ako je to prosím s očr kvôli letným prázdninám? Dá sa aj keď má 7 rokov a je prváčka? Či sa to týka len škôlky? Ďakujem

Strana
z5
pe_mi
Včera o 11:59

@anonym_autor ako prváčka už nie. V lete nie je predsa možnosť už pre školákov
Jedine , ak ti ochorie a ty s ňou vykryješ nejaké týždne

nikushka8
Včera o 12:00

To sa da iba v skolke.

autor
Včera o 12:03
@pe_mi

@anonym_autor ako prváčka už nie. V lete nie je predsa možnosť už pre školákov
Jedine , ak ti ochorie a ty s ňou vykryješ nejaké týždne

@pe_mi a ked neochorie? Mam 2 tyzdne dovolenky v praci. Som sama na dieta. Rodinu nemam. Nasla som 1 tabor co vychadza casovo. Od 6:40. Pozerala som asi 10 taborov v blizkosti. A vsetky su od 8:00. Co som davno v robote. Krasne je to tu vymyslene.

anonym_42e535
Včera o 12:06
@anonym_autor

@pe_mi a ked neochorie? Mam 2 tyzdne dovolenky v praci. Som sama na dieta. Rodinu nemam. Nasla som 1 tabor co vychadza casovo. Od 6:40. Pozerala som asi 10 taborov v blizkosti. A vsetky su od 8:00. Co som davno v robote. Krasne je to tu vymyslene.

@anonym_autor To nie je len tu, je to tak v mnohych krajinách
Škôlka ti ju počas prázdnin nezoberie? U nás ešte budúcich prvákov brali počas prázdnin
Denne tábory u vás v meste obci nie sú?

anonym_a90ef3
Včera o 12:07
@anonym_42e535

Škôlka ti ju počas prázdnin nezoberie? U nás ešte budúcich prvákov brali počas prázdnin

@anonym_42e535 Ona už prváčka je. Čo má s tým MŠ?

aliziana
Včera o 12:07
@anonym_42e535

@anonym_42e535 ona nie je budúca prváčka, ale už teraz prváčka

anonym_bc51b1
Včera o 12:10
@anonym_autor

@anonym_autor A nikde okolo teba nežijú študenti VŠ a dospelé študentky SŠ, ktoré si radi privyrobia a ráno sa o dieťa postarajú, prípadne aj celý deň. Ja som to riešila vždy takto, naposledy pred 3 rokmi. Jedlo som nachystala , dievča prišlo ráno a keď dcéra vstala, nejedli sa, potom šli na ihrisko, prechádzku, bicykel, zmrzlinu... Obed si zohriali. Vyšlo ma to menej ako denný tábor.

anonym_42e535
Včera o 12:12
@aliziana

@anonym_42e535 ona nie je budúca prváčka, ale už teraz prváčka

@aliziana zle som si prečítala

Ale niekotre školy majú druzinu pre pracujúcich rodičov napr prvé dva týždne cez prázdniny

autor
Včera o 12:16
@anonym_42e535

@anonym_42e535 skd je 2 tyzdne. Tabor je 4 ale cez 2 mam celozabodnu dovolenku.
3 tyzdne a 1 den netusim ako poriedit.
Chofila do sukromnej skolky 2 tyzdne. No je od 2 do 6 rokov.

anonym_c166be
Včera o 12:17

@anonym_autor akoze krasne je to tu vymyslene? Ved to tak bolo vzdy, ty ked si chodila do skoly si nemala 2 mesiace prazdnin?
Ak nemas rodinu, kamosky, otec dietata nepomoze, tak si musis zohnat opatrovatelku, dieta do tabora, popripade prestudovat kolektivnu zmluvu a zobrat si neplatene volno ak sa da.
Susedu nemas nejaku na dochodku?

anonym_bc51b1
Včera o 12:21
@anonym_autor

@anonym_42e535 skd je 2 tyzdne. Tabor je 4 ale cez 2 mam celozabodnu dovolenku.
3 tyzdne a 1 den netusim ako poriedit.
Chofila do sukromnej skolky 2 tyzdne. No je od 2 do 6 rokov.

@anonym_autor Otec dieťaťa je kde? A k nemu štyria starí rodičia, možno aj prastarí rodičia, tety, strýkovia, sesternice, prípadne kamarátky s rovnako starými deťmi... Zasa ďalšia, čo má len dieťa a celá rodina jej náhle vymrela?

autor
Včera o 12:27
@anonym_bc51b1

@anonym_autor A nikde okolo teba nežijú študenti VŠ a dospelé študentky SŠ, ktoré si radi privyrobia a ráno sa o dieťa postarajú, prípadne aj celý deň. Ja som to riešila vždy takto, naposledy pred 3 rokmi. Jedlo som nachystala , dievča prišlo ráno a keď dcéra vstala, nejedli sa, potom šli na ihrisko, prechádzku, bicykel, zmrzlinu... Obed si zohriali. Vyšlo ma to menej ako denný tábor.

@anonym_bc51b1 pisala som nikto sa neozcal. Stranka na strazenie ponuka na par hodin tyzdenne co ja nepotrebujem. Malokto pride na 10 hodin. A za hodinu si vypyta 10 eur co ja tolko nezarobim.

autor
Včera o 12:28
@anonym_bc51b1

@anonym_autor Otec dieťaťa je kde? A k nemu štyria starí rodičia, možno aj prastarí rodičia, tety, strýkovia, sesternice, prípadne kamarátky s rovnako starými deťmi... Zasa ďalšia, čo má len dieťa a celá rodina jej náhle vymrela?

@anonym_bc51b1 mamu nemam, otec pracuje. Druhi stari rodicia pracuju. Ostatni chodia do prace alebo ziaden kontakt. Ano mala som kamosku. Davala som 100 na tyzden.

anonym_068e9d
@anonym_autor

@anonym_autor dieta je v skole, co ma s tym prispevok na dieta ktore uz matersku skolu nenavstevuje?
Neponosuj sa, daj sa vypisat a sed si s nou doma 2 mesiace alebo si nasetri na opatrovatelku, popytaj sa rodicov ci neberu deti do taborov nech ti ju vozia
Tiez som sama na dieta, nefnukam, rodinu mam 200km , nemam ziadnych blizkych priatelov ani rodinu po blizku

autor
@anonym_c166be

@anonym_autor akoze krasne je to tu vymyslene? Ved to tak bolo vzdy, ty ked si chodila do skoly si nemala 2 mesiace prazdnin?
Ak nemas rodinu, kamosky, otec dietata nepomoze, tak si musis zohnat opatrovatelku, dieta do tabora, popripade prestudovat kolektivnu zmluvu a zobrat si neplatene volno ak sa da.
Susedu nemas nejaku na dochodku?

@anonym_c166be neplatene volno nemozem brat. Ale pekne pustili ste sa do mna.
Namiesto empatie znova utok.
Nsvo dat za pravdu ze je to naozaj cele zle..

anonym_068e9d
Včera o 12:29
@anonym_bc51b1

@anonym_bc51b1 presne tak
Dalsia co nema NIKOHO ALE ZE NIKOHO! ale peniaze za zatvorenu matersku skolku pre prvacku ! By poberat chcela

daren1
Včera o 12:30

Moje dve deti sme museli poriesit aj bez 2 týždňovej ocr, toto je moda od covidu a niet toho kto by toto rozhadzovanie penazi zrusil. Su to prazdniny, nie karantena....

anonym_068e9d
Včera o 12:32

@anonym_autor nech si jeden starky bezme tyzden, dalsi starky tyzden, niekto dalsi zase, dalsi dalsi tyzden mas vyrieseny mesiac, dva tyzdne beries ty, pories jej pomedzi to tabor a zabzpec si aby ju tam niekto doviezol
Chapem ze je jednoduchsie sediet doma na zadku ale neda sa, tak hladaj riesenia

autor
Včera o 12:33
@anonym_068e9d

@anonym_autor dieta je v skole, co ma s tym prispevok na dieta ktore uz matersku skolu nenavstevuje?
Neponosuj sa, daj sa vypisat a sed si s nou doma 2 mesiace alebo si nasetri na opatrovatelku, popytaj sa rodicov ci neberu deti do taborov nech ti ju vozia
Tiez som sama na dieta, nefnukam, rodinu mam 200km , nemam ziadnych blizkych priatelov ani rodinu po blizku

@anonym_068e9d este raz. 2 tyzdne druzina. 2 tyzdne dovolenka, 2 tyzdne tabor za 400 eut. 3 tyzdne a jeden den nie je porieseny. Ja nefnukam len sa pohorsujem nad tymto systemom. Prscujem od doby co dieta malo 2 roky a 10 mesiacov. Kazdy rok som riesila kde buee. Kedzr nasa skolka v lete fungovala 2 tyzdne a zatvarala sa dost casto pripadne ju skracocali. Trosku skus ludi pochopit a nepustat sa do nich..
Neboj sa. Poriesim si to 🙂 tak ako son to dala poslwdne roky.
Mne sa paci ako si myslite ze kazda zena co ma volno sa pohrnie strazit dieta niekomu druhemu

autor
Včera o 12:35
@anonym_068e9d

Dalsia co nema NIKOHO ALE ZE NIKOHO! ale peniaze za zatvorenu matersku skolku pre prvacku ! By poberat chcela

@anonym_068e9d tebe sibka? Ani rzz som to nevyuzila kazde leto ma stalo okolo 500 eur 😅😅😅 ale ano .. chcem byt doma. Pracujem od 19ky a robim fyzicky narocnu prscu. Nejde o to byt doma ide o to aby dieta bolo v bezpeci a v poriadku!

anonym_068e9d
Včera o 12:36
@anonym_autor

@anonym_068e9d este raz. 2 tyzdne druzina. 2 tyzdne dovolenka, 2 tyzdne tabor za 400 eut. 3 tyzdne a jeden den nie je porieseny. Ja nefnukam len sa pohorsujem nad tymto systemom. Prscujem od doby co dieta malo 2 roky a 10 mesiacov. Kazdy rok som riesila kde buee. Kedzr nasa skolka v lete fungovala 2 tyzdne a zatvarala sa dost casto pripadne ju skracocali. Trosku skus ludi pochopit a nepustat sa do nich..
Neboj sa. Poriesim si to 🙂 tak ako son to dala poslwdne roky.
Mne sa paci ako si myslite ze kazda zena co ma volno sa pohrnie strazit dieta niekomu druhemu

@anonym_autor ale ved jej za to zaplat.. je vela takych zien, to nie to robia za tvoj ziarivy holdywoodsky usmev
Kazdy rok vies , ze je s tym problem, ked na to nemas, setri cely rok , hold tak to je, tiez som jednorodic a obraciam sa ako viem
Zeny by uz mali prestat fnukat a tvrdit, ze nikoho v okruhu 500km nemam co by mi dieta postrazil, neboj sa z rodiny nikomu ruky nohy neubudnu ked sa opytas a dieta ti postrazia

autor
@anonym_068e9d

@anonym_068e9d mimodom pytala som sa jednej z rodiny. Odpoved neviem kde budem..

anonym_bc51b1
@anonym_autor

@anonym_autor Načo ti bolo dieťa, keď sa oň nevieš postarať a nie si ochotná ani zaplatiť? Otca nespomínaš, to je zasa štátne dieťa, bez otca? Dostala si rady, dokonca máš možnosť ŠKD, mesiac máš poriešený. Hádam si rátala s tým, že dieťa bude mať prázdniny a tie rieši vždy rodič. Hľadaj si študentku v okolí. Nielen ty vyriešiš svoj problém, ale aj ona bude rada, že má brigádu.

autor
@anonym_068e9d

@anonym_autor ale ved jej za to zaplat.. je vela takych zien, to nie to robia za tvoj ziarivy holdywoodsky usmev
Kazdy rok vies , ze je s tym problem, ked na to nemas, setri cely rok , hold tak to je, tiez som jednorodic a obraciam sa ako viem
Zeny by uz mali prestat fnukat a tvrdit, ze nikoho v okruhu 500km nemam co by mi dieta postrazil, neboj sa z rodiny nikomu ruky nohy neubudnu ked sa opytas a dieta ti postrazia

@anonym_068e9d peniaze mam!! Nemam zariadenie kde by bola.

autor
Včera o 12:38
@anonym_bc51b1

@anonym_autor Načo ti bolo dieťa, keď sa oň nevieš postarať a nie si ochotná ani zaplatiť? Otca nespomínaš, to je zasa štátne dieťa, bez otca? Dostala si rady, dokonca máš možnosť ŠKD, mesiac máš poriešený. Hádam si rátala s tým, že dieťa bude mať prázdniny a tie rieši vždy rodič. Hľadaj si študentku v okolí. Nielen ty vyriešiš svoj problém, ale aj ona bude rada, že má brigádu.

@anonym_bc51b1 skd na 2 tyzdne. Nie na mesiac. Otec ma dovolenku 2 tyzdne ako ja

anonym_c5326b
@anonym_autor

@anonym_autor Neber si to k srdcu.Ja som tých matiek -hrdiniek zažila veľa a väčšinou, keď sa na to človek trochu zameral,tak zistil, že platenú alebo neplatenu pomoc mali,a preto nechceli pochopiť, že keď je človek sám a nemá ani peniaze na opatrovateľku, tak má problém riešiť dieťa cez prázdniny

anonym_068e9d
@anonym_autor

@anonym_068e9d tebe sibka? Ani rzz som to nevyuzila kazde leto ma stalo okolo 500 eur 😅😅😅 ale ano .. chcem byt doma. Pracujem od 19ky a robim fyzicky narocnu prscu. Nejde o to byt doma ide o to aby dieta bolo v bezpeci a v poriadku!

@anonym_autor a co ze pracujes od 19rokov
Bola si doma takmer 3 roky
Vypis si PN a sed si doma s dietatom v bezpeci a v pohode a neriesis strazenie , kde je problem ?
Sedela si doma aj na ocrkach ked chodilo do skolky
Ked nezvladas pracu najdi si inu , to nieje dovod aby si si myslela ze mas narok cez prazdniny opalovat clenky na balkone

autor
Včera o 12:39
@anonym_bc51b1

@anonym_bc51b1 hladala som nenasla som. Hladala som posledne 2 roky nikto sa neozval. Ako je to mozne ked je to tak jddnoduche

anonym_068e9d
Včera o 12:39
@anonym_autor

@anonym_068e9d peniaze mam!! Nemam zariadenie kde by bola.

@anonym_autor doma?

autor
Včera o 12:40
@anonym_c5326b

@anonym_autor Neber si to k srdcu.Ja som tých matiek -hrdiniek zažila veľa a väčšinou, keď sa na to človek trochu zameral,tak zistil, že platenú alebo neplatenu pomoc mali,a preto nechceli pochopiť, že keď je človek sám a nemá ani peniaze na opatrovateľku, tak má problém riešiť dieťa cez prázdniny

@anonym_c5326b ja mam na opatrovatelku setrim ale davat jej 10 eur ked ja mam 7 eur na hodinu? Samovrazda pre mna.. mam aj ine vydavky

Strana
z5