icon

Mám nárok na PN ak som tehotná a nezamestnaná? Lekár ma vypísal.

lenkaviki48
30. apr 2020

Dobrý deň. Mám nárok na PN alebo niečo keď som.vedená na Úrade práce. Som tehotná v 19 týždni. Ďakujem za každú odpoveď

mogaa
30. apr 2020

@lenkaviki48 od kedy si nezamestnaná? berieš podporu?

missdiva
Autor odpoveď zmazal
lenkaviki48
autor
30. apr 2020

Nezamestnaná som od 17.10.2017. A podporu som.poberala

ave17
30. apr 2020

Určite nemáš...

iwuanka
30. apr 2020

Tak potom naco mas PN ked si aj tak doma? Peniaze pravdepodobne z PN nedostanes, len mi pride zbytocne byt PN a bat sa kontroly, ked si nezamestnana.

ivkazba
30. apr 2020

@lenkaviki48 ak myslíš či máš nárok na platenú PN, tak logicky nie, neplatíš nič do sociálneho systému, takže ani nič nedostaneš

zuzap33
30. apr 2020

@lenkaviki48 si skoro tri roky nezamestnaná čo by si vlastne chcela?

ovaaa
30. apr 2020

Nemas narok na PN nakolko si dlhodobo nezamestnana a neodvadzas nic do systemu. Predpokladam, ze nie si samoplatca? Ak by si bola zanestnana tak prvych 10dni PN ti plati zamestnavatel...kto by platil tebe? Vypisanu PN mas pre UP ak by si nahodou mala kontakt pocas choroby tym padom by ta nevyradili.

jaskolka
30. apr 2020

Nie, nemáš nárok, jedine ze sa nemusíš chodiť hlásiť na UP.

mogaa
30. apr 2020

@lenkaviki48 ako tu už bolo písané nemáš nárok na PN - nie si ani v ochrannej lehote a ani aktívne poistená.....rovnako nebudeš mať nárok ani na materskú a RP budeš dostávať ten nižší

tanyan
30. apr 2020

nárok na nemocenskú dávku nemáš.
pokiaľ si vedená na úrade práce, tak tam treba odovzdať PN a na základe toho sa potom nemusíš zúčastňovať predpísaných aktivít, dokazovať aktívne hľadanie zamestnania a pod.

evittam
30. apr 2020

@lenkaviki48 A co by si chcela? Pomaly 3roky nic na odvodoch a chces platenú PN? 👍😀😀😀 Prepac ale nedalo mi. A ako uz bolo napísané. Nemas nárok ani na PN ani na MD.

lady_o
16. júl 2020

Ahojte, neviem, či mi tu ešte niekto poradí, ale skúsim 😊. Od 1.5.2020 som nezamestnaná na podpore (predtým odrobené vyše 4 roky). V júni som však otehotnela a predbežne to vyzerá na rizikové tehotenstvo. Viete mi, prosím poradiť, koľko musím byť zamestnaná, aby som mala narok byť PN a následne mať normálnu materskú a rodičák? Takto mi to vychádza, že by som bola tri mesiace bez akéhokoľvek príjmu, keď mi skončí podpora.
Za každú odpoveď vopred ďakujem 🙏😊

veronikaszabova
16. júl 2020

@lady_o MP - 270 dni NP za posledne 2 roky od porodu, aktivne NP pripadne byt v ochrannej lehote.

lady_o
16. júl 2020

@veronikaszabova ďakujem za odpoveď... Tých 270 dní mam splnených.. Len nemám aktívne NP... Preto sa chcem zamestnať (ak ma niekto bude ochotný zamestnať)... Skôr by ma zaujímalo, koľko od nástupu do práce môžem byť PN kvôli rizikovému tehotenstvu... 🙄🙄

veronikaszabova
16. júl 2020

@lady_o to neviem. 🤷‍♀️

lady_o
16. júl 2020

@veronikaszabova aj tak ďakujem 😊😊😊

tinka78887
21. jún 2021

@lady_o dobrý den som v rovnakej situácii ako ste to nakoniec vyriešili??? Ja spĺňam 270dni aj si platím nemocenské...podpora mi konci v novembri a do pôrodu budem bez príjmu...citala som ze tehotne nezameatnane sú v ochrannej lehote 8 mesačnej tak teraz neviem či mi bude pn platená z minima či ešte zo starého zamestnania???ďakujem...