icon

Mám nárok na tehotenský príspevok?

anao
6. apr 2022

Ahojte, potrebovala by som radu ohľadom tehotenského príspevku, či mám naň nárok. Som zamestnaná, no som na PN kvôli ťažkostiam s tehotenstvom a teraz mi ma lekár prepísať PN na tehotensku PN. Budem vlastne mať nárok keďže budem poberať nejaký príjem? Ďakujem.

karem21
6. apr 2022

@anao musíš splniť za posledné 2 roky byť 270 dní nemocensky poistená. Ak už pracuješ dlhšie nemal by byť problém .Ja som nebola zamestnaná na TPP celý čas ale predtým aj brigadne a príspevok mi vyšiel . Síce minimum ale vyšiel

anao
autor
6. apr 2022

@karem21 Áno, pracujem už dlhšie ako 2 roky. Ak som sa dobre dočítala žiadosť si mam vypýtať od svojho gynekológa a len podať na soc. poisťovňu? Ďakujem

karem21
7. apr 2022

@anao gynekológ ti ju dá, nemusí to byť presne v 13tt, mne ju dali okolo 16tt a vyplatia ti to spätnem nemusíš nikam chodiť, žiadosť môžeš poslať elektronicky. Všetko nájdeš na webe sociálnej poisťovne, je to jednoduchšie cez internet

leea5
7. apr 2022

@karem21 ahoj, chcem sa spytat za aky as Ti prislo rozhodnutie.. ja som posielala v 13tt, to bolo 4.3. a dodnes nemam zatial rozhodnutie.. dik za info

karem21
7. apr 2022

@leea5 ahoj žiadosť som dávala 28.2. peniaze prišli 25.3. a vyjadrenie neskôr, minuly týždeň.

leea5
7. apr 2022

@karem21 dik moc, tak budem tiez dufat ze peniaze pridu skor ako papier 🙂

lienka.7
7. apr 2022

@leea5 mne žiadna "odpoveď" dodnes zo SP ani neprišla. A to ma mala uz 4 mesiace 🙈🙉 Len peniaze chodili 😁

leea5
7. apr 2022

@lienka.7 to by mi vobec nevadilo 🙂