Manžel na materskej - povinnosti
Dobrý deň, chcela by som sa informovať, ako postupovať. Máme 2 deti -4 roky a 2 roky. Ja som aktuálne na RD s mladším dieťaťom, staršie chodí do škôlky. Manžel pracuje ako szčo. Vzhľadom k aktuálnej situácii zvažujeme, že by manžel nastúpil na MD ako szčo, čo ale by som mala urobiť ja, keď sa reálne o dieťa ostanem starať doma ja ? Kde sa nahlásiť reap.ake povinnosti mi vzniknú. Ďakujem.
@jatara zamestnant sa, urad prace alebo si platiť zdravotne ako samoplatca, kedze starsie dieta chodi do skolky.
A co bude robit otecko?
A co bude robit otecko?
@anonym_d88de2 predstavte si, že otecko môže normálne pracovať aj počas MD 😉. Nevidím dôvod, prečo to nevyužiť, keď legálne taká možnosť existuje a je to pre nás výhodnejšie 😉. Mier 🙂
@anonym_d88de2 predstavte si, že otecko môže normálne pracovať aj počas MD 😉. Nevidím dôvod, prečo to nevyužiť, keď legálne taká možnosť existuje a je to pre nás výhodnejšie 😉. Mier 🙂
@jatara hlavne si odňat rodicovsky prispevok musite a myslim ze sa nahlasit do zdravotnej ze sa starate o dieta do 6r, rodicovska dovolenka pokracuje do datumu ako ste nahlasili zamestnavatelovi
@jatara hlavne si odňat rodicovsky prispevok musite a myslim ze sa nahlasit do zdravotnej ze sa starate o dieta do 6r, rodicovska dovolenka pokracuje do datumu ako ste nahlasili zamestnavatelovi
@akinorev2210 ak je nahlásená ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, vtedy dieťa môže byť v škôlke len 4 hodiny.
@akinorev2210 ak je nahlásená ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, vtedy dieťa môže byť v škôlke len 4 hodiny.
@anonym_d10ac8 ale vsetko toto v ramci jedneho dietata sa robi, nie toho 4r., 🙂 staci sa poradit s AI
@anonym_d10ac8 ale vsetko toto v ramci jedneho dietata sa robi, nie toho 4r., 🙂 staci sa poradit s AI
@akinorev2210 a s jedným dieťaťom môžu byť obaja rodičia doma? teda otec poberať MD a matka byť s nim doma ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov? Len sa pýtam
@akinorev2210 a s jedným dieťaťom môžu byť obaja rodičia doma? teda otec poberať MD a matka byť s nim doma ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov? Len sa pýtam
@anonym_d10ac8 áno
@anonym_d10ac8 áno
@akinorev2210 nie, nemôže na jedno dieťa otec poberať materské a na to isté dieťa byť matka v ZP ako osoba starajúca sa o 6 rokov. Ona sa tak môže prihlásiť iba na ďalšie dieťa. Ak majú len jedno, musí si zdrav. poistenie platiť ako samoolatca
@anonym_d10ac8 áno
@akinorev2210 samozrejme, ze nemoze...staci sa neradit s pochybnymi zdrojmi ako AI, kde je pisana hlupost na hlupost 😉

platit si zdravotne poistenie ak starsi chodi na cely den do skolky