Manžel SZČO a materský príspevok
Ahojte,
momentalne som na RD a cakam druhe babatko. Muz je SZCO a plati si odvody z minima, tych 170 do SP a 70 do ZP. Ked ja zacnem MD v decembri s druhym babatkom, mohol by ist manzel so starsim synom? kolko by cca dostal/mesiac? musel by pozastavit zivnost?
Dakujem pekne za kazdu radu a ospravedlnujem sa, ak tu tato tema uz bola.
@malicka_mysicka Odvody do SP pocas MD platiť nemusí, ak vsak bude naďalej faktúrovat odporúčam platiť ZP nakoľko potom zaplatí v RZ.
Ahojte, zapojim sa sem tiez, kedze riesim taky isty problem...manzel szco, minimalne odvody, ja doma na rodicaku a cakame druhe...moze ist manzel na matersku a zaroven ja byt doma na rodicaku so starsim? Ak ano, moze manzel aj popri materskej fakturovat nadalej? Ako vypocitam vysku jeho materskej? Dakujem 🙂
@evittam dakujem velmi pekne, mozem este jednu otazocku? Vedel by sa od 1.9 zamestnat v jednej z firiem, ktorym dodava. Keby mal plat 1500eur, ako by to ovplyvnilo vysku materskeho? Malo by to zmysel, ked to su len 4 mesiace zo sledovaneho obdobia? Na MD by v tom pripade siel az v januari.
@malicka_mysicka Musí pozastaviť živnosť. A ak bude mat u zamestnávateľa minimalne 90dni bez PN a OCR (odporúčam viac) tak jeho VZ bude príjem od zamestnávateľa.
@evittam ona bude na MD s mladsim, ale jej muz tiez na MD so starsim? 😂 zaujimave...logicky autorka myslela RD alebo je superman? Ale nebudem sa s tebou hadat, clovek slusne napise a niekto s nizkym sebavedomim musi hned rypat 😂😂😂😂 to by bola nuda v tvojom zivote, keby neexistuje internet, ze? 😂 pekny den 😘 p.s. kludne si este rypni, nech sa zasmejem 😅
@thami Je mozny súbeh poberania materského u zeny na mladšie dieta a u otca do 3rokov na staršie (u neho je to rodičovska dovolenka voci zamestnávateľovi).
Súbeh MD zena na novorodenca a otec na staršie RP nie je mozny.
Ja nemam nizke sebavedomie. Na to si ako prisla?! Ani nerypem. Len bohužiaľ pre menej inteligentne tvojho formátu musím písať to iste dookola a ano ak nepochopis uz rypem a mam nízke sebavedomie. Ešteže ty mas vysoké a nepoznas ani zakladne pojmy a všeobecna inteligentcia je neviem kde. No co už
@evittam jooooj, pani dokonala...
@malicka_mysicka s tou vyskou materskeho som sa, samozrejme, pomylila, vymeriavaci zaklad je 506,50 €, nie tych 170 €.
@evittam ved rovnaku informaciu o VZ 506 € si dala autorke diskusie aj ty, tak nechapem, preco ma zase opravujes. Alebo si v povodnom prispevku ani ty nedala az taku "spravnu info"?
Nemam problem s tym, ze si ma opravila, uznávam, ze som sa pomylila. Ale ten dalsi prispevok si si mohla odpustit. Mam z neho pocit, ze si trosicku namyslena.
@evittam viete aj mne poradiť prosím? Bola som na materskej minuly rok do 10/2019, potom niečo vyše mesiaca (do 12/2019) na RP a od 4.12 poberal manzel szčo Materskú. Ja som mala k 1.1.2020 odobratý RP a platila som si zdravotnú. A moja otázka, teraz 16.6 mu končila materská a ja sa chcem znova prihlásiť na RP, aká bude v mojom prípade jeho výška? Tych 370? Ďakujem

Materské by dostal 75 % z tých cca 170 €, čiže cca 127 €. Živnosť by podľa mňa pozastaviť nemusel, je to ako keď je na PN, má automaticky pozastavené odvody.