icon

Materská dovolenka 4 tyýžne pred pôrodom

dada91
5. feb 2018

Ahojte baby, chcela by som sa opýtať, či je to v poriadku ak som na pn. 28.3.2018 mam termín no doktorka mi povedala, že 26.2.2018 mám ísť ku nej pre papiere na materskú, čo ani zďaleka nie je 6 týždňov nebudem ukratená o materskú? Ďakujem za odpovede😉

barborita_g
Autor odpoveď zmazal
evittam
5. feb 2018

@barborita_g A co je na tom lepsie?!

evittam
5. feb 2018

@dada91 Môžeš nastúpiť na MD aj v deň pôrodu ale prides o týždne MD. Nastupuje sa max.6tyzdnov pred termínom. Odvtedy sa počíta 34tyzdnov platenej MD. Cize ak nastupis napr.o dva tyzdne neskôr tak dostanes o dva tyzdne menej.

evittam
5. feb 2018

@dada91 Cize ty mas nastúpiť podla TP na MD 14.2.

evittam
Autor odpoveď zmazal
cestovanie7
5. feb 2018

Nie ste nahodou na rizikovom ked ste pn? Rizikove pn je 8tt a normalna materska zacina 6tt pred porodom cize u Vas cca okolo 12.2.

tana85
5. feb 2018

@dada91 to je nejaka blbost. Ak si na rizikovom, a kvoli tomu pn, tak md zscina 8t ored terminom. Inak 6, jedine ak sa niektore vzdaju 2t a dobrovolne idu az 4t pred porodom. Na mna sestricka skoro zabudla a musela som sa jej pripomenut, ze ten papier potrebujem skor ako je oficialne nastup. A dala mi ho uz teraz - 3t pred materskou. Treba sa pytat, mozno zle vypocitala

mom311
5. feb 2018

@barborita_g velmi zavadzajuca odpoved. Po porode je materska vzdy len 28tyzdnov. Cize pred porodom ma narok na 6 a ak nastupi len 4t pred,tak sa o tie 2tyzdne ukrati.

chmeluska
5. feb 2018

@cestovanie7
@tana85 ja som rizikova na pn a nastupila som 6t pred porodom. Je to o dohode s lekarom ci 6 alebo 8, ale ked nastupi 4t podla mna plati to co pise
@evittam

zalka
5. feb 2018

@barborita_g napísala si hlúposť, lebo ak nastúpi na MD v den termínu pôrodu ( pozor nepíšem o predčasnom pôrode ) tak sa pripravila o 6t materskej,
a zadávateľka ak nastúpi na MD 4t pred TP a porodí o týžden tak sa pripraví o 5 týždňov MD.

ak nastúpi 6t pred termínom pôrodu a porodí o mesiac skôr, tak jej patrí po pôrode tých 28t a + tie 4 nevyčerpané,
takže to funguje takto a nie tak ako si napísala ty
@dada91