icon

Materská dovolenka na vojenskej vysokej škole

andrea_detva
1. jún 2025

Dobrý deň,
Nevie náhodou niekto, ako je to s materskou dovolenkou na vojenskej škole? Študujem na TUKE LF riadenie letovej prevádzky ako kadetka AOS. Nevie mi nejaká profesionálna vojačka/vojak, alebo hocikto kto za vyzna poradiť, či by ma vyhodili z VŠ alebo z OSSR, kebyže otehotniem? Som v prípravnej štátnej službe, 1.8.2025 to budu 2 roky odkedy som členkou OSSR.
Ďakujem za vaše odpovede.

katarina0621
7. jún 2025

Nevyhodili by ta ani z VS ani z OSSR...studium mozes prerusit, v pripadne rodicovskej dovolenky je to na 3 roky a potom by si pokracovala dalej...da sa dohodnut aj individualny plan, len to by si mysela zvazit ci to budes pri babätku stihat a netreba zabudat ze potrebujes absolvovat aj povinny vycvik, takze prerusenie studia mi pride lepsia moznost. Vsetko ti povedia na studijnom...

andrea_detva
autor
8. jún 2025
@katarina0621

Nevyhodili by ta ani z VS ani z OSSR...studium mozes prerusit, v pripadne rodicovskej dovolenky je to na 3 roky a potom by si pokracovala dalej...da sa dohodnut aj individualny plan, len to by si mysela zvazit ci to budes pri babätku stihat a netreba zabudat ze potrebujes absolvovat aj povinny vycvik, takze prerusenie studia mi pride lepsia moznost. Vsetko ti povedia na studijnom...

@katarina0621 Super, ďakujem za info