Materská dovolenka po roku v práci
Akoby ste reagovali ako zamestnávateľ, keby odíde na ďalšiu materskú po roku v práci? Reťazová materská mi nevyšla, nedarilo sa nám a teraz sa konečne podarilo a vyzerá to že na MD odídem presne po roku v práci. Mám obavu to povedať zamestnávateľovi… bojím sa reakcie ale zároveň sa veľmi teším na vytúžené bábätko 😇✊🏼
Ako by mohol zamestnavatel asi zareagovat? Toto spada do "institutu" vis major. Oznamis mu, ze si tehotna tak ako to pozaduje Zakonnik prace, odrobis, pokial sa bude dat, az do nastupu na matersku a zamestnavatel sa nejak zariadi. Co ine mu ostane?
@viestta ja viem, môže mi to byt srdečne jedno ale ide mi o tu ľudskú stránku že mi dal možnosť vrátiť sa, a ja po roku odídem znova na MD.
Je to uplne normalna vec. Nelam si hlavu s nejakou ,,ludskou strankou". Vas vztah je cisto pracovny, resp. obchodny. Citove zalezitosti tu nie su na mieste. Tes sa z vytuzeneho babatka, ked tak pre svoj dobry pocit, pred odchodom na matersku upec kolac a dones do prace 😉
normalne ved to je prirodzena vec urcite lepsie ako retazovo tahat 6-9 a viac rokov a potom este ani nenastupot a ziadat zvysenie platu atd
uzivaj si tehotenstvo
Vždy som s tým pri ženách počítala, že raz budú mať dieťa a odídu na tri či možno viac eikov, ak už boli matky, tak som počítala, že môžu mať ďalšie. Samozrejme, ak išlo o top kolegyňu, tak ma to po pracovnej stránke netešilo. Ale vnímala som to ako normálnu situáciu.
Nadšený z toho asi nebude, ale v dnešnej dobe kedy je človek nahraditeľný v praci lusknutím prstov by mi bolo jedno…Zariaďte si rodinu ako chcete vy a neberte ohľady
pri kazdej kolegyni pocitam, ze moze ist na matersku. a pocitam s tym uz aj pri kolegoch, ktori maju male deti.
Bolo by mi to uprimne jedno aj po polroku, zivot.
Mal by pogratulovať🙂 a neriešiť
Ja som po dvoch rokoch od návratu z materskej znova odišla na ďalšiu a teda zobrali to dobre 🙂
Ja sa chcem opýtať či v tomto prípade vzniká nárok na materskú alebo nie, žena sa po MD/RD vráti do prace a po roku otehotnie…má nárok či nie?
Ja sa chcem opýtať či v tomto prípade vzniká nárok na materskú alebo nie, žena sa po MD/RD vráti do prace a po roku otehotnie…má nárok či nie?
Ďakujem za reakcie, viem že je to normálne pre ženu v mojom veku, ale aj tak mi to nedalo… 😊
@anonym_53b88a áno, obnoví sa povodne poistenie a nárok vznikne… ale pri mne to bude tak či tak viac ako 270 dni 😊
No tak raky je život, môj bývalý šéf nariekal ze mu odchádzajú recepčne na MD edna za druhou a keď som si vybrala účtovníčka 40+ tak sa opýtal prečo takú starú, tak mu hovorím, že menšia pravdepodobnosť MD😀. Pri mladších ženách jednoducho treba rátať s MD, a každý normálny človek to pochopí.
Ja som učiteľka, tiež som sa po 2 rokoch na MD vrátila, odrobila som 1 školský rok a teraz v lete som opäť otehotnela.. plánujem ale ešte do konca kalendárneho roka potiahnuť..

Ako by mohol zamestnavatel asi zareagovat? Toto spada do "institutu" vis major. Oznamis mu, ze si tehotna tak ako to pozaduje Zakonnik prace, odrobis, pokial sa bude dat, az do nastupu na matersku a zamestnavatel sa nejak zariadi. Co ine mu ostane?